В световен мащаб Tinder се срива, а у нас приложението бележи своя пик

Както винаги ние се движим наопаки с тенденциите, но виж защо светът вече не ползва Tinder, а ние не можем да му се наситим

0 коментара Сподели:
В световен мащаб Tinder се срива, а у нас приложението бележи своя пик

Юли е! Слънчев бряг се пръска по шевовете, хормоните са в своя пик, а всички от север до юг търсят новото си лятно приключение или новата си любовна тръпка в приложенията и най-вече в Tinder.

Всяка година от май до август от световната централа на Tinder отчитат пик в потреблението най-вече в Източна Европа.

Точно тогава всички на Балканите, Гърция и по целия източен фронт се активизират до краен предел, а любовни емотиконки, мачване и скролване изпълват хоризонта. Противно на световните тенденции, в България Tinder все още е едно от най-предпочитаните приложения за запознанства, срещи, бърз и неангажиращ секс.

Всички имаме познати, които са имали ужасни истории от приложението, но всички имаме и такива, които са изпитали зашеметяваща химия с някого, правили са страхотни физически упражнения с готин пич например, а някои дори са се оженили и създали семейство след запознанство именно в Tinder.

По света обаче нещата изглеждат доста различно, и то особено в последните години…

Използването на дигитални решения като Tinder намалява заради разочарованието и умората на потребители. Акциите на Match Group – компанията майка на Tinder и Bumble, постоянно губят от стойността си.

Срещу компанията има и заведени искове.

Един от тях я обвинява в умишлено „използване на психологически манипулативни функции, за да се гарантира, че потребителите ще останат в приложението постоянно“. Доклад на Pew Research Center за 2023 г. показва още, че Tinder, който е гигантът на пазара за онлайн запознанства, се свива. Годишните изтегляния на приложението са намалели с повече от една трета спрямо пика му през 2014 г. Д-р Лиза Портолан – преподавател в Технологичния университет в Сидни, посочва в своя статия за британския вестник Guardian, че много жени са отблъснати от приложенията за срещи заради чувството на безпокойство и уязвимост.

През последните години психолози наблюдават и променящо се отношение към любовта и връзките особено сред по-младото поколение.

За тях бракът и концепцията за сродна душа все повече се смятат за отживелица, докато самоусъвършенстването и изграждането на по-силни приятелства придобиват по-голямо значение.

Проучване на дигиталното решение за запознанства Bumble показва, че 47% от 18–24-годишните във Великобритания казват, че платоничните приятелства са по-важни за тях от романтичните. Видеата с хаштаг #boysober имат хиляди гледания в TikTok, което също спомага за намаляване на ползване на приложението.

Такива тенденции от типа „трезви от мъже“ за една година, или „онлайн детоксите“, които много хора прилагат, излизайки от всякакви социални мрежи и приложения, са още една брънка в тенденцията Tinder да свие значително потреблението си в световен мащаб.

За още от същото – виж Най-добрите секс фестивали в света

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *