КАКВО ДА ПРАВИШ В СОФИЯ ТОЗИ УИКЕНД

Даваме ти 5 идеи за предстоящия уикенд

0 коментара Сподели:

Малко преди да обявим началото на уикенда, ето бърз разбор на нещата, които можеш да правиш в София през следващите два дни. Естествено можеш да заложиш на традиционното “бирене” в парка или пък да го караш малко по-социално и да посетиш някое от петте събития, които ни печелят тази събота и неделя.


ДА РАЗХОДИШ КУЧЕ НА ANIMAL RESCUE,
събота и неделя след 11:00


През уикенда след 11 часа може да отскочиш до Богров и да разходиш куче от приюта на Animal Rescue. Организацията, която отскоро си има нов дом, се грижи за малко над 200 бездомни кучета. Всеки, който има свободно време и ентусиазъм да подари на едно животинче малко време за тичане извън клетката, е добре дошъл да го направи. Фермата се намира точно срещу Лукойл на Ботевградско шосе, между селата Горни и Долни Богров, като в непосредствена близост има и спирка на автобус N90.

BEERRELATION В ЮЖЕН ПАРК (ВХОДЪТ ОТКЪМ БУЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ),
събота и неделя след 12:00


Най-важното е, че можеш да гледаш всеки мач на голям екран (ние сме там за Англия/Италия в неделя). Задължително трябва да се включиш в Beer Pong-а, отделно ще видиш още куп вариации на игри, които все така се въртят около бирата. Отделно имаш байктраял и слаклайн демонстрации, както и  работилници за неща като оригами от бирени етикети. Музикалната сцена и прожекциите на филми са друга причина да се метнеш до Южния парк (след 12 на обяд всеки от дните).

АРИАНА MONDIAL CAMP, ЗАД НДК,
събота и неделя


Ако се чудиш защо са опънали шатри зад НДК, отгоровът не е някоя мистерия, а очевидното – заради Световното. През деня можеш да минеш и да поцъкаш джаги, а ако пък се окажеш про, може да се включиш и в турнира. Иначе бира, чипс, музика и футбол на голям екран – това изглежда е всичко, което ще иска половината човечество през следващия един месец.

LE T DE STYLE, ИВАН АСЕН 22,
събота, 16:00 до 20:00 часа


Блогът Style inspiratrice и „Иван Асен“ 22 представят колекция тениски, вдъхновени от парижанката. Всички модели стартират от класическата бяла памучна тениска, след което 11 млади творци експериментират без ограничение в техниките. Тоест резултатът може да кривне в посока много далечна от бялото или пък от тениската.

EARLY BIRD, КИНО В BAR DAK,
неделя, 21:00


Bar Dak е новият дом на студентския филмов фестивал ”Ранно пиле”. Тази неделя (както и всяка друга до 21 септември) ще се гледа експериментално студентско кино. Подборът този път включва 6 български филма и един румънски, които ще можеш да видиш в рамките на час. Концепцията Back In Time дава още минути слава на най-доброто, попадало в рамките на фестивала през последните 10 години. Един вид културна неделя вечер.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *