ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА – OGI 23 И RDMK

Това лято дневният ред се чете от Ogi 23 и Руди, Дули, Муден и Кукушев

0 коментара Сподели:

Рецептата за летен суперхит? Равни дози Ogi 23 и Rudi, Duli, Muden & Kukusheff в миксера, много мацки в клипа и резултатът е „Дневен ред” – парчето, което добави сериозна доза настроение в лятото и фразата „а колко малко ни трябва на мене и на тебе” във фейсбук статусите. Косьо от Ogi 23 и Кукушев от RDMK разказват историята на този трак, а и още няколко забавни истории.

Как сте, какво правите?
КУКУШЕВ: Аз съм супер, идвам от работа… Между другото градушката ми се отрази супер яко.
КОСЬО: Аз пък си бях в студиото, смесвах новото ни парче и не разбрах. Излизам и: „А, честит първи сняг, момчета и момичета.”
КУКУШЕВ: Аз заради градушката имам нова кола вече, вълнообразна. Не съм модерен обаче – много хора вече имат такива коли.

Как така не сте на море?
КОСЬО: Аз се върнах преди няколко дни и после пак заминавам. Слагам си една караванка на Градина до септември – заповядайте.
КУКУШЕВ: На мен това ми е последната работна седмица, нямам търпение да ми почне отпуската и да си бия камшика и няма да се върна, докато не ме заставят на сила. Иначе възнамерявам уикендите да живея на морето ексклузивно – който ме търси, там съм.

Представихте ли съвместното си парче „Дневен ред” вече с лайв на морето?
КУКУШЕВ: Ние ходихме наскоро във Варна в едно много хубаво ново заведение и там изпяхме парчето. Много хубаво реагираха хората, знаеха текста и играеха някои моменти от клипа – явно и там сме се справили добре. И Never Know productions, които снимаха клипа.
КОСЬО: Когато вие имахте участие във Варна, ние свирехме в “Маймунарника” в София пред 600 човека и всички го пяха. Те го знаят повече от другите ни песни. (Смее се.)
КУКУШЕВ: Още не сме го пели заедно, защото клубовете предпочитат да ни викат отделно двете групи – явно им е по-изгодно. Но това няма значение, важно е парчето да е популярно и да се слуша, а пък ако искат – да ни викат по двама, по трима… и по един може.
КОСЬО: То всъщност ние така се събрахме – музиката ни събра. Едно общо участие имахме на частно парти на една фирма. Ние свирихме, после те свириха и после се забавлявахме.


Преди това сигурно сте си познавали парчетата?
КОСЬО: (Смее се.) Да, но не се харесвахме.
КУКУШЕВ: (Смее се.) Да, и като се видехме, се биехме. Не, аз лично и другите момчета се кефехме и всеки път когато Ogi 23 пуснеха някое ново парче, си викахме: „Абе, тия момчета са като нас, такава хава някаква.” Винаги сме си мислели, че е неизбежно да направим нещо заедно.

Като стил на обличане и като хора определено си приличате – приличате ли си и като модел на работа?
КОСЬО: Мисля, че си пасваме. Догодина може да направим още едно парче.
КУКУШЕВ: По-скоро се допълвахме, всеки си имаше, така да се каже, департамент, за който отговаряше, и, общо взето, много добре станаха нещата.

Имаше департамент „бира и мезе”, който вечерта стана „уиски и мезе”. Хората бяха отговорни към своите департаменти.

На снимачната площадка – така де, бар „Безкрай” на Градина, имаше хора от 5:30 сутринта до 4:30 на другата сутрин. Никой не си тръгна, защото никой не беше насила занесен там – всички бяха наши приятели, които бяха дошли да си правят купона.

Обикновено проблемът в клиповете е да се опазят момичетата достатъчно трезви, че да не залитат при танци… Имахте ли такава ситуация?
КУКУШЕВ: Момичетата, които поканихме, са тренирани ветерани – това им е трети клип с нас вече. Много им благодарим – те всичките са ни приятелки или колежки или колежки и приятелки.
КОСЬО: Единственото напрежение дойде от двете кучета – моето и това на бара, които накрая се сбиха.

Колко точно си приличате двете групи?
КОСЬО: На мен са ми казвали, че Кукушев прилича на мен.
КУКУШЕВ: Да, аз пуснах клипа на един човек в работата и като почна припевът в частта, където Косьо свири, той каза: „А, това си ти.” Аз викам: „Не, не съм аз – той е по-красив.” Аз като цяло, преди да почнем да работим, си мислех, че Ангел от Ogi 23 е добър човек, че е разбран… че е умен, че е интелигентен. И даже на екрана ми изглеждаше по-красив, а като се запознахме, се видя, че той е много ограничено момче. Доста е грозен и трудно можеш да си кажеш някаква приказка с него. Трудно беше да се работи с него. Специално искам да го поздравя, защото той не присъства на това интервю. Аз имам да му връщам от други интервюта… Да, и също така е много дебел.
КОСЬО: (Смее се.)  Питаш ли ме цял живот какво ми е.
КУКУШЕВ: Това, което се вижда на телевизора, някакъв зачатък на плочки, това е афтърефект. Иначе той е дебело и нещастно момче.


Коя от двете банди пие повече? Въпреки че RDMK са с човек повече…
КУКУШЕВ: Мене не брой. Мен много ме игнорират, защото аз не пия почти и така остават трима на трима. Вече Косьо да каже, аз не разбирам много от тая игра.
КОСЬО: С риск Муден да се разсърди – аз и Мудничкия май сме най-големите пияници.
КУКУШЕВ: Той ще се радва на това признание. След края на снимките и тази дисциплина беше засегната и мисля, че Мудния и Косьо си поделиха златния медал.

Кой беше най-смешният коментар за парчето в интернет?
КОСЬО: „Толкова ли сте ограничени, че само лятото можете да правите песни?”
КУКУШЕВ: Да, или: „Колко платихте на момичетата да се снимат в клипа?” Иначе много хубави коментари от сорта на това, че хората си я слушат песента на работа и че искат по-често да пускаме песни. Както каза Мудния в едно интервю наскоро, ние ще се специализираме в междусезонни хитове, защото това е ниша, която не е разработена. Пролетно-летни и сега есенно-зимни предстоят.
КОСЬО: Е, сега както климатът стана два сезона, това значи по две песни на година.
КУКУШЕВ: Ами това за нас ще е постижение – две песни на година си е окей.

Бъркат ли ви често хората?
КОСЬО: Мен често ме бъркат с Криско, даже вече давам автографи вместо този човек.
КУКУШЕВ: Да, така е – аз съм присъствал на такова нещо.

Какво пишеш на автографите?
КОСЬО: (Смее се.)  Няма да кажа.
КУКУШЕВ: На нас ни се е случвало да ни разпознаят само като сме четиримата заедно. Поотделно – никакъв шанс. Ние сме снап-феймъс – някой те гледа и щрака с пръсти: „Абе аз го знам тоя.” На върха на езика сме, дето се вика. Нас може да не ни знаят, но песните ни ги знаят, а това е важното. Да си известен трябва да е резултат, а не цел. Целта трябва да е да създадеш нещо хубаво, оттам нататък хората могат да те познават заради хубавата ти музика. Примерно Ангел от Ogi 23 кой го знае? Айде Косьо може – така, момче красиво, привлекателно. Но Ангел – кой да го знае? Още повече пък Ачо… Ачката. Замисли се първо как се казваш и как и изглеждаш. Иначе самите нас не ни знаят – кой кой е в тази групировка Руди, Дули, Муден и Кукушев.

Аз имам чувството, че нарочно сте с избрали името по възможно най-сложния начин, за да тествате истинските си фенове.
КУКУШЕВ: Абсолютно. И тези трима човека ни знаят. Ние искаме на хората да им дадем едно приятно усещане, като успеят да го изговорят „Руди, Дули, Муден и Кукушев”. Като отидем в някое предаване, има огромен респект от наша страна към водещия, защото е отделил поне два часа преди ефир да го загрее.

Иначе самите сме правили брейнсторминг и в youtube сме ползвали голямо вдъхновение като „Руди, Чули, Муден и Напушен” или пък „Руди, Дюли, Круши и Банани”. Евала на хората, че и те отделят време да ни кръстят.


Поне сте се кръстили с истинските си имена, не като Косьо, Ангел и Макси, които се казват Ogi 23…
КУКУШЕВ: Да бе, каква е историята с вашето име? Мен винаги ме е срам да ви питам, защото очаквам, че някой ще ме удари.
КОСЬО: Като бяхме малки с Ачката, работихме на един строеж и там шофьорът на камиона беше толкова прост, че не можа да ни запомни имената – и на двамата ни викаше Оги. „Оги, донеси тухли! Оги, разтовари тоя камион!”
КУКУШЕВ: А „23”?
КОСЬО: Ами „23” преди няколко години го добавихме, защото като напишеш „Оги” в интернет, ти излизат хиляди работи и това така индикира, че е нещо по-различно.

Чухте ли „Дневен ред” на някое странно място?
КОСЬО: Един приятел ми се обади, че го въртят на басейна „Дианабад”.
КУКУШЕВ: Ами то за там е правено – за морето, за басейна… Аз много се кефя, че моите приятели си го пускат в офиса. Явно помага, когато хората са малко потиснати от работа или искат да ходят на море – това парче ги пренася там. Аз знам какво е – цяло лято преподавам английски на 5–6 годишни дечица. Между другото не искам да се хваля, нищо общо с интервюто, но победих две 8-годишни деца на футбол и съм много щастлив от тоя факт. Аз мога да ги пусна да бият, но те са много добри, а това ще ги направи още по-добри – затова ги победих.
КОСЬО: Много благородно.

Как се напасвахте като график – едните работят по цял ден, другите пият по цяла нощ?
КОСЬО: Да, трудно е да се засечем. Общо взето, уикендите по-често се събирахме да мислим, да творим и да записваме. Те са страшни професионалисти – на Кукушев куплетът му е 20 секунди и го записа за 10. (Смее се.)


Има ли скрита символика в името „Дневен ред”?
КУКУШЕВ: Нещо както в предишното ни парче Bitches & iLike – “приятни момичета”, така преведено? Тук е буквално – в моя куплет се появи това “дневен ред”…
КОСЬО: Между другото майка ми най-много харесва твоя куплет от цялото парче.
КУКУШЕВ: Благодаря на майка ти. Това е много важно, когато майките го харесват. Иначе решихме, че това може да е, защото дневен ред звучи доста сериозно – „дневният ред на нашето общо събрание е да прегледаме алинея първа и член еди-кой си”. Пък всъщност дневен ред е да отидеш на плажа, да си вземеш биричка, да си легнеш на хавлията, да спиш три часа минимум, после цацка и волейболче, ако не те мързи много. Това е – идеята е дневният ред да е възможно най-лекичък, няма особена игра на думи.

Как бихте определили стила си?
КОСЬО: Софт-пънк. (Смее се.)
КУКУШЕВ: Ние нашия стил никога не можем да го определим – поп ли е, хип-хоп ли? Затова никога не сме се старали да имаме стил. Важно е да се отбележи, че аз, Мудния и Дули сме актьори, само Руди е този, който наистина се занимава с музика. Ние можем да влезем и да почувстваме всеки стил – от актьорска гледна точка. Редим някакви неща, затова може би е хип-хоп. Иначе за сцената искам да кажа – само когато има много продукция, може да се пресее хубавото, защото, ако седиш и чакаш да ти дойде вдъхновението за най-големия хит, който ще срути всички класации… то е като гръмотевицата – я те удари, я не.

Някоя концертна история?
КОСЬО: Веднъж щяха да ме бият на Spirit of Burgas заради Ангел. След края на лайва ни изкрещя: „Айде сега всички да отидем към мейнстейджа да слушаме Sum 41!”, а пък след нас са Сарафа и Мишо Шамара. За тях никой не остана – всички отидоха да слушат Sum 41. Сарафа не беше доволен и дойде да бие „вокала на Ogi 23” бекстейдж. За щастие му обяснихме, че аз съм другият вокал.
КУКУШЕВ: Ето още един пример за това, какъв пич е Ачо.
КОСЬО: Това интервю няма да му го показваме на него, защото сигурно ще се разпаднем.
КУКУШЕВ: Не, той беше на едно интервю в една радио медия, където мен ме нямаше, затова сега му го връщам с цялата ми обич към него и неговото творчество и чувството му за ирония и самоирония.

Как е новият стар барабанист на Ogi 23?
KОСЬО: Макси е много добър – той беше първият ни барабанист преди Билката и се върна от Англия преди една година и пак е с нас. Там завърши барабани в един университет и сега е голяма машина, много свири. Кефи ни, но и Билката много ни липсва.

Предишният ви барабанист Билката е може би единственият случай в рок историята на човек, напуснал успешна банда, за да стане програмист…
КОСЬО: Ама ние не сме успешна – никой не ни знае, никой не ни слуша. Билката явно иска нещо сериозно в този живот. Иначе все така сме си приятели – почти всеки ден се виждаме и го качваме на участия да свири по някое парче.
КУКУШЕВ: Аз също много го харесвам – Макси също, но и Билката е легендарен във фолклора на нашите взаимоотношения.

И, разбира се, клишето: „Случи ли се нещо смешно по време на снимките на видеоклипа?”
КОСЬО: Аз бях супер кисел, защото нямаше слънце и само мрънках. Обаче толкова добре се справиха момчетата от Never Know Productions – не си личи, че няма слънце.
КУКУШЕВ: Имаше всякакви такива премеждия – ние ставаме в 5:30 да снимаме изгрева, но изгревът не присъства, така малко се вижда през облаците. Обаче нещата си вървяха добре – щом имаше кетъринг кебапчета и кюфтетата и бар „Безкрай” зареждаха с мента със спрайт овреме, всичко беше наред. Чак такива, както казваш, клишета: „Имаше ли нещо забавно?” Ами то нямаше нещо, което да не е забавно.

А какви са бъдещите ви творчески планове?
КОСЬО: Готвим няколко парчета с Ogi 23, ще видим кое ще пуснем първо, но този път ще са си само наши.
КУКУШЕВ: Е, много пък сте важни… Не само че ще са само наши, ами ще бъдат примерно едно на Руди, едно на Дули, едно на Мудния, едно на мен и Дули, защото ние можем да се комбинираме и така ставаме две-три банди в едно.

Чуй какво имат да ти кажат екипът на The Top Stoppers.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *