DESKTOP ART: ТЕОДОР ЛОЗАНОВ

Теодор Лозанов с илюстрация за твоя екран

0 коментара Сподели:

Днес си на среща с Теодор Лозанов. Илюстраторът попадна пред погледа ни, когато преди няколко години се заигра с корици на списание INTRO (част от екипа на Go Guide присъстваше и в редакционното каре на INTRO). Харесахме го. Много. Оттогава го следим воайорски.

Невъзможно е да объркаш почерка му. Теодор е местен герой, вълнуват го "нашите" теми и сякаш размишлява над тях, ама по онзи визуалния начин, на които приказките са излишни. Илюстрациите му са богати на обекти, между които често скрива елементи, които само той разпознава. Така че, ако се опитваш да гадаеш “какво е искал да каже авторът”, по-добре недей… по-интересно е какво е скрил.  

В повечето работи влагам по малко ирония, има по малко хумор и малко тъга.

За протокола отбелязваме, че е завършил моден дизайн, след което прави магистратура – графичен. Казва, че и от двете му е останало по нещо, въпреки че не се занимава пряко с тях. Събра ни очите с илюстрации за The Swag n' Chic Light collection S/S 2014 на българския бранд KNAPP, а какви ги е свършил за S/S 15 на Yvailo ще разберем съвсем скоро.  

Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Оттук можеш да изтеглиш илюстрацията на Теодор Лозанов за goguide.bg
в подходяща резолюция за твоето устройство.

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800
1080×1920

iPad
iPhone
iPhone 5

Виж и илюстрацията на Калоян Тошев за DESKTOP ART.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *