ОТ ГАДЖЕТА КЪМ ЖЕНЕНИ: КАК СЕ ИЗМЕНЯТ SMS-ИТЕ С РАЗВИТИЕТО НА ВРЪЗКАТА

Разглеждаме интересна статистика какво си пишем, докато сме гаджета, и как еволюират разговорите ни с времето, прекарано с любимия човек

0 коментара Сподели:

Помниш ли първото ти съобщение към човека до теб? Независимо дали е в iMessage, Tinder или WhatsApp, започваме с „Хей“. Изпълнено с надежда, с много въпросителни. Много „хей“-та са останали висящи през годините, въпреки че изписва Seen. Но ако получиш отговор, започвате разговор. След това и планове за излизане. След седмици или месеци вече планирате пътувания заедно. А след още време споделяте ежедневните си проблеми, когато не сте един до друг.

Алис Жао, статистик и анализатор публикува проучване 6 години след първата си среща. То се базира на лични проучвания и е минала през софтуер съобщенията на различни двойки в различен етап от връзката им. Разкритията са както логични, така и отварящи очите.

Думата „обичам“ във всичките ѝ разновидности, както и името на другия се използват почти постоянно, когато сте гаджета. Под името на другия се използват и типични за всяка връзка обръщения („слънце“, „мяу“ и т.н.). С времето обаче любовта не намалява. Намалява само използването на думата, защото няма нужда, да се използва. Колкото повече сте заедно, толкова повече любовта и привързаността е символ на връзката. Не се променят обаче обичайни неща, които не зависят особено от връзката – „вечеря“, „вкъщи“. Темата за вечеря не е дали ще е заедно или не, а кога и какво ще бъде.

Друг значим шаблон Жао отличава във времевия период, когато изпращаме съобщенията. Когато сте само гаджета, най-често си пишете в извънработно време, като впечатление прави писането посред нощ. Най-често тогава са и най-съкровените и споделени тайни, които някак не смеете да си кажете на живо. По-късно, след като знаете накъде върви връзката ви, спирате да си пишете по никое време, а го споделяте заедно. А когато вече сте семейство, почти не си пишете в извънработно време.

Като нова двойка винаги искаш да знаеш къде е любимия човек, особено вечер, когато дори не знаеш с кого е.

 

След като всичко е сериозно, почти не си пишете, освен в работно време, защото най-често две думи от най-близкия човек е спасението от стреса на работното място. А и защо да си пишете през останалото време – много добре знаеш къде е другия, ако не сте заедно, разбира се.

Тази статистика обаче не показва, че комуникацията в една връзка е предсказуема. Показва, че съобщенията влизат в шаблон, защото личните разговори са все по-нестандартни, искрени и красиви. И ако все пак си мислиш, че това не е за теб, напиши на твоето сериозно гадже „Обичам те“, дори и да спи в другия край на леглото.

Прочети и няколко факта за влюбването, за които не си и подозирал.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *