DESKTOP ART: МИЛА ЛОЗАНОВА

Още един артист, на когото си заслужава да отделиш много повече от няколко минути, но и това е добро начало

0 коментара Сподели:

Случайността ни срещна с Мила. Неотдавна се загледахме в един много характерен еднорог, намерил местенцето си на една от стените във Фабрика Дъга (вече сме ти разказвали за това приятно място на ул. Веслец). Оказа се, че работите на Мила в момента красят Фабриката, а ти можеш да наминеш и да си купиш нещо за вкъщи.

Мила Лозанова рисува от дете и смята, че децата са най-талантливите художници. През последните 10 години работи като арт директор в рекламна агенция, а през последните 6 рисува повече илюстрации и се чувства повече художничка и по-малко директор. Напоследък прави и дизайн за корици на книги. Казва, че най-истинското нещо, което можеш да правиш с подобен талант като нейния, е да провокираш въображението на непознати, да предизвикваш усмивки. “Удоволствие е някой да намери нещо близко, да откриеш, че друг също усеща като теб, голяма награда e това.”

Забавлявам дъщеря ми, аз рисувам – тя се смее, това е най-якото.

Попитахме я как изглежда нейният десктоп и се оказа, че той не е хаос, не е и подреден по конец, има безпорядък: “Винаги има нещо познато, снимка или илюстрация, най-често моя си.” А преди да започне да рисува, се зарежда с впечатления, картини, звуци, миризми, усещания, сънища, съзнателно и несъзнателно.

Полюбопитствахме каква е идеята зад илюстрацията за DESKTOP ART, а отговорът е съвсем простичък.

Малко или много февруари е клишето за Месец на любовта и аз влязох в стилистиката. Това е автопортрет.

Мила ти препоръчва трима артисти, които да държиш под око: Любен Зидаров, Eduardo Recife, Rebecca Deutremer.

Нейни работи можеш да намериш в Galeria Lale, Магазин Кьоше, галерия Кикка, Euphoria Shop, the WallToday, Фейския магазин на Тита и Лили в Созопол, Фабрика Дъга.

Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Илюстрацията на Мила Лозанова можеш да свалиш в резолюция за твоите устройства безплатно тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1536×2048
1440×900
1280×800

iPhone 4
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus

Виж и останалите илюстрации на български артисти за DESKTOP ART.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *