5 неща, които по-добре да са по-малки

Или къде "колкото повече, толкова повече" не важи?

0 коментара Сподели:

Максимата на Мечо Пух е гравирана на сърцата ни. От хубавата храна до вълнуващите пътешествия – обичаме всичко да е в повече. Както е казал мъдрецът, обаче "Размерът има значение". Да, обичаме изобилието, но някои неща е по-добре да бъдат (или останат) малки.

Кои са нашите мини любимци и какво бихме съкратили в живота си? 

Работната седмица

Не една песен е възпяла почивните дни и отпуските. А великата теория "Абе ние що не почиваме от понеделник до петък и после събота и неделя да работим?" рано или късно прокарва корените си в главата на всеки трудещ се човек. В немалко офиси в Западна Европа и САЩ има поне един ден, който се води като "тиймбилдинг", през който колегите разпускат с джаги, билярд и бира. Не знаем колко това би проработило у нас, но определено бихме сменили 5 за 4 в този случай. 

Виж повече: 3 от най-яките страни на летните събития

Домашните любимци  

Не ни разбирайте погрешно – обичаме ги и след бебешкия им период и никога не бихме ги оставили. Просто няма по-сладко от малко кученце, което залита, като ходи, или коте, което все още не се е научило как да те манипулира (като голяма котка). Прощаваме абсолютно всичко на домашните си любимци, когато са малки, и бихме искали завинаги да си останат такива. Грижите са сведени до минимум, разходките и разходите също,

а и как да се развикаш "Спри да ми гризеш от дивана!", когато те гледат големите очи на малко пухкаво топче? 

Пликове, опаковки, кутии

Нали знаеш как в опаковката на чипса си откриваш повече въздух, отколкото нещичко за хапване? Практиката найлоновите торби, кутиите и всичко останало, в което купуваме храната си, да е огромно количество, е масова. Не само че е дразнещо за нас като потребители, но е и абсолютно разхищение на пластмаса. Знаеш, че вярваме в zero waste начина на живот и затова предпочитаме опаковките си по-малки в полза на по-дългото оцеляване както на нас, така и на планетата. 

Телефоните

Да вдигне ръка всеки, който се е чудил къде точно да прибере новия си модерен, но иначе огромен телефон? Отдавна минаха годините, в които беше готино да имаш тъчскрийн със сто инча. Когато телефонът е по-малък, можеш да го сложиш без проблем не само в задния си джоб – просто не ти се налага да използваш и последното крайче на дланта си, за да го държиш. Възможността да падане (разбирай да ти се разбие екранът) е сведена до минимум и не се чувстваш сякаш имаш половин каска на главата си, докато провеждаш поредния разговор за деня. 

Виж повече: Щрак, Марийке, на selfie портрет

Електронните устройства за нагряване на тютюн 

На същия принцип като при телефоните – тук малкият размер отново е най-големият фактор за комфорт. Електронните устойства за нагряване на тютюн добиват все по-голяма популярност у нас и независимо колко удобни са на този етап, винаги може повече.

От glo се захващат с мисията да ни докажат, че "по-малко е по-добре" със своята серия 2 мини.

Новото им устройство тежи само 85 грама, дизайнът му е още по-компактен и за да се впише в палитрата на лятото, то идва в два нови, ярки цвята – червен и зелен. Времето за загряване преди употреба на новата серия е 40 секунди, а всяка сесия – с продължителност до 3:30 минути. Пълното му зареждане пък отнема 60 минути, а след това издържа до 15 последователни използвания. Размерът има значение, когато търсим комфорт. Затова с glo казваме Less is better и отваряме място за още мини удоволствия от живота.   

Как да се насладиш на краткия уикенд извън София?

Намери баланса в полите на Витоша

Гледа ли новото ни видео?! Виж модните тенденции с Антония Йорданова в Go Fashion!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *