10 филма, които имат дъх на летен следобед

Ухаят на лято, нежна прегръдка, топъл бриз

0 коментара Сподели:
before sunrise

Знаеш за кое усещане ти говорим.

Мързеливото слънце гали кожата ни, чашата с лед и любимата напитка се поти от жегата, а времето сякаш е спряло.

Бихме живели в това лятно балонче цял живот, ако можехме. Уви, не можем. Затова намираме алтернативни начини да се връщаме в този идиличен момент и да го изживяваме отново и отново. Благодарим на творческите души, които така умело са запечатали любимото ни усещане на лента. Предлагаме на вниманието ти селекция с филмите, които ухаят на лято, мързелив следобед и топъл бриз. 

Mamma Mia

Не става по-лятно от това. Откриваме Софи на разкошен гръцки остров, където приготовления за сватбата ѝ текат с пълна сила, а саундтракът с песни на ABBA се върти on repeat. 

50 First Dates

Жадуваме за любов като тази на Хенри и Луси. Всяка сутрин тя се буди и не го помни. Всяка сутрин той е там, за да ѝ припомни, че я обича дори и след 50 първи срещи. 

Call Me by Your Name

Пренасяме се в Италия през 80-те. 17-годишният Елио се влюбва в 24-годишния Оливър, а останалото са откраднати моменти, красиви гледки и праскови. 

The Parent Trap

Признаваме си, че след като изгледахме The Parent Trap за първи път, искахме само едно – да си имаме близнак, с който да си разменяме местата. Сега го гледаме и ни носи онова сладко усещане на безгрижно лято и приключения.

Before Sunrise

Запознаваш се с непознат във влака, който пътува из Европа. Слизате във Виена и прекарвате една незабравима лятна нощ заедно. Знаете, че никога повече няма да се видите. Нали?

Vicky Cristina Barcelona

Не е лято без горещ романс, а филмът на Уди Алън ни предлага точно това, умножено по три. Две приятелки, един художник и неговата бивша съпруга. 

(500) Days of Summer

Не всяка романтична история трябва да завършва щастливо. Том и Съмър са заедно 500 дни, преди тя да разбие сърцето му. Скачаме от бъдеще в минало, за да проследим любовта им, а смяната на сезона ни води към неочакван, но очарователен финал. 

Dirty Dancing 

Класика, която ухае на топли вечери и носталгия. Франсис „Бейби“ и семейството ѝ прекарват лятото в ризорт, където тя се влюбва в танцовия инструктор Джони Касъл. Потропваме с крак в ритъма и гледаме отново и отново.

The Notebook 

Любовна история като никоя друга. Едно лято се оказва решаващо за любов, по-силна и от тежката ръка на съдбата. Историята на Али и Ноа е като топлата прегръдка, от която всеки има нужда. 

Under the Tuscan Sea

Клиширано по най-прекрасния начин. Франсис е писателка, която разбира, че мъжът ѝ ѝ изневерява. Как избира да се справи със ситуацията? Като купува вила в Тоскана и се надява да започне живота си отначало. 

Филмите, в които бихме искали да живеем

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *