La Campanella

  • Ул. Баба Неделя 2
  • 098 881 2481
  • 10:00 - 23:00

Често се случва да ти се дояде пица... по възможност италианска, с тънък запечен блат и полята с няколко супени лъжици доматен сос, с плънка прошуто от Парма и истински пармезан от Модена. Мисълта за нея те пренася някъде на брега при неаполитанския фар и средиземноморския бриз.

В момента, в който мисълта ти стигне до стомаха, обаче осъзнаваш, че наближава обяд, а Апенинският полуостров е на хиляди километри от офиса ти. Твоето спасение в случая се намира само на няколко пресечки от теб, в пицария La Campanella, която се намира на ул. „Баба Неделя“ 2, между голямото и малкото НДК.


Малкият ресторант е повлиян изцяло от италианската култура. И в менюто може да откриеш над 20 вида пици, сред които традиционната Quattro formaggi с доматен сос, моцарела и микс от ароматни сирена, любимата ни Zio Roro с доматен сос, моцарела, синьо сирене, пикантен салам и екзотичната Nutella – изпечено тесто от пица, шоколад нутела и всичко това поръсено с пудра захар. Всички те са приготвени по оригинална рецепти и с продукти изцяло от Апенините. Прясната пастата също е невероятно вкусна и с автентичен средиземноморски вкус.