Ново място в Пловдив: Burger Chef

В ерата на салатите и хумуса често ни се иска да му отпуснем края и преди да е дошъл сезонът на банските костюми и потниците, се отдаваме на малко греховна храна, която е вкусна и не непременно вредна.

Истинската храна е тази, която освен всичко е и празник за сетивата ти. Вкусна и хранителна наслада. Мисълта за сочен бургер с меко хлебче и ароматен дресинг може и да кара косата на фитнес инструктора ти да се изправя, но  ние живеем в ХХI век и бързата храна вече не е равна на самоубийство. Това е и логиката зад Burger Chef.

Създателят на заведението за бързо хранене Любомир Ангелов отдавна е любител на "черешката" в американската кухня – бургера, и решава да отвори свое заведение, което да залага на качествените продукти, които да привличат хората не само с вкусовите си качества, но и с хранителната си стойност.

Така разбрахме, че месото за бургерите в Burger Chef е висококачествено, хлебчетата се пекат специално за заведението, зеленчуците се доставят в същия ден, а дресингите се правят ден за ден.

Идеята се заражда през 2012 година. Любомир Ангелов дълго обикаля хлебозаводи и месокомбинати в търсене на най-качествените продукти.

Първата локация е на спирката пред „Тримонциум“. От миналата година Burger Chef вече е част от семейството на мол Plovdiv Plaza, а на 1 декември срещу Гранд Хотел Пловдив отвори врати и Salad Chef – мястото, където можеш да намериш всякакви свежи салати, а творецът им да си ти самия. Избираш какво да съдържа салатата ти, като така контролираш и цената на крайния продукт. Освен салати в Salad Chef може да опиташ от 5-те вида домашни палачинки и да си поръчаш сред малката селекция от 5-те най-добри бургера на Burger Chef, пък и не само тях.

Тъй като през 2019 година всички пътища водят до любимата ни столица на културата, бързаме към Пловдив, за да си хапнем авторски бургери, които никак не се отдалечават от оригиналните американски рецепти. Само са побългарени с нотка креативност в съставките. Оказва се, че е много лесно да заситиш сетивата си, без да се притесняваш за калориите, които трябва да изгориш след това. Следвай хаштага #бургеризация и всичко ще бъде наред.

Посети най-новото място в София.

Гласувай за любимото си градско заведение.

Последвай ни в инстаграм.