Новите места в София

През последните два месеца отвориха толкова много цветни и брънчи места, че решихме да им посветим цял маршрут. Ето какво да не пропускаш на кулинарната софийска карта, а и не само:

LA TERRAZZA DI SERDICA

Италианска кухня за ценители

Панорамният ресторант La Terrazza di Serdica се разполага на последния етаж на бутиковия хотел Arena Di Serdica. Наслади се на изисканата концепция за автентична италианска кухня, приготвена специално от шеф Иджинио Кортело. Кулинарният майстор ще ти предложи гастрономич- на разходка с фини акценти от североизточния регион Фриули-Венеция Джулия – родно място на пенливото вино Prosecco. Шеф Кортело е член на организацията на италианските готвачи, сертифицирани да представят италианската кухня в чужбина – Italian Chef of the World, и дипломиран Мастър шеф от Academia Barilla. Работил в Ню Йорк, Лондон, Доха, в менюто ще ти представи ястия, изцяло приготвени със сезонни продукти, внос от Италия. Компания им прави винена листа с локални за италианския регион сортове. Неповторимата атмосфера на пано- рамната гледка се допълва от нежна музика, подходяща както за бизнес вечерята, така и за романтичната ти среща.

ул. „Будапеща“ 2

0886 898 905

ART. E

Избягай от клишето

Порцелановите произведе-ния на Art.E се сдобиха с постоянен дом. В магазина ще намериш целия асортимент на бранда – както познатите емблематични чаши, така и много непоказвани пластики, чинии и изненади. Шоурумът е на обичащите нестандартното и бягащите от клишетата. Огледай се за специалното кътче с идеи за подаръци от новата линия from Sofiа – торбичка за пазар с историята на жълтите павета и какво ли още не.

 ул. „Веслец“ 17

0888 288 119

URBAN TABLE

Истинска храна

Истинска храна, приготве- на от натурални продукти – перфектно отговаряща на нуждите на тялото ти. В Urban Table ще откриеш всичко това, поднесено в уюта на градската джунгла, където обичаме да е вкусно, но и поднесено с внимание към качеството. Ще се заре- диш с енергия от месните или пък веган ястия, ще ти  приготвят капучино без лактоза с любимото ядково мляко, домашна комбуча или туист коктейлни класики.

парк „Заимов“

0895 500 607

WINE & CO.

Много повече от магазин

Новото любимо място на ценителите в София се казва Wine&Co (ъгъла на „Ангел Кънчев“ и „Солунска“). Еле- гантната комбинация от магазин и клуб на сомелиери- те със сепарета за дегуста- ция предлага впечатляващия асортимент от над 2000 вина със специални селекции от български, италиански, френски и марки от Новия свят. „Wine&Co е място, където ще се говори за вино, бохемско средище, зона за познавачи“, разказва Алекс Васев, управител и лайфстайл експерт. Освен вино там също така се предлага богат избор от бренди, порто, ракия, коняк, уиски и всички видове висококачествен алкохол.

Това е и единственото място, където можеш да консумираш всяка от изложените бутилки на чаша, при това с нулево оскъпяване – цената в магазина се дели на 5 за чаша вино.

Като бонус идва страхотната музика за фон, разбира се, само на винил и дегустациите всеки четвъртък. Виното вече е тук, остава да си доведете компанията! 

ул. „Ангел Кънчев“ 7

0895 774 429 

АТЕЛИЕ ЧЕТКА

Рисуваме с чаша вино

Ателие Четка е мястото ни за релакс и почивка от познатото ежедневие. Всяко посещение тук те превръща с майстор художник, без да е нужно предварително да си хващал четката. Ще прекараш приятно, докато рисуваш предварително избрана картина под професионалното ръководство на художник, който да се погрижи за успеха на произведението ти. Мястото е подходящо за нестандартна вечер в приятелска компания на по чаша вино. Творческата атмосфера ще събуди креативната ти страна и ще ти подари моменти на истинско забавление. Не се колебай да организираш дългоочаквания си тийм билдинг тук, като можеш да празнуваш и личните си поводидетски рождени дни, моминско парти и каквото още ти дойде на ум. Тук винаги ще се погрижат да се чувстваш комфортно, отнасяйки у дома чудесния спомен за добре прекараните моменти.

ул. „Николай Лилиев“ 12

087 869 9887  

КОМПАНИЯТА

Брънч всеки ден

Различното място за брънч. Тук всеки ден намираме апетитни изкушения – всички приготвени на място, ароматно кафе, крафт бири и специално подбрани локални вина, които са любими на „Компанията“. Между красиво изрисуваните стени може да опиташ салати, супи, авторски сандвичи, тортили и основни за всеки вкус. Всеки ден се радваме и на разнообразно обедно меню и изкушаващи, току-що приготвени десерти.

ул. ,,Оборище“ 109

088 643 4325 

Виж едно от любимите ни нови места в града.