Ново място в града и отвъд вкуса: Garlic

С голяма страст посещаваме всяко новоотворено място в града и сме особено щастливи, когато откриваме вкусови изненади, очароващи досегашните ни представи. Такъв е и случаят в новия ресторант Garlic.

Ако си фен на кулинарните експерименти, които определено са се случили по най-добрия начин, то това е новото място, което ти препоръчваме да посетиш.

Ще го намериш почти пред Операта, на ъгъла на ул. „Врабча“ и ул. „Париж“. Още с влизането се усеща задушевното спокойствие и желание всеки детайл да отразява характера на Garlic. Местата са ограничени, а обслужването е с внимание към персоналните желания и вкус на клиента. Персоналът ще обърне внимание на всяко твое кулинарно настроение и ще предложи най-добрата апетитна комбинация от ястие и придружаваща напитка, така че всяка хапка да ти е наистина специална.

Очарова ни концепцията за авторска кухня и не беше изненада, че менюто a la carte не включва повече от 19 ястия, 4 от които феноменални десерти. Спектърът от вкусове, които кулинарните майстори владеят, е абсолютно богатство.

Ще можеш да се насладиш на вечери с различни дегустационни менюта, форматът е все едно създаден за Garlic и симфонията от специфични за кухнята на ресторанта вкусове.  В секциите "Стартери" откриваме както по-познати предложения в авторските интерпретации на шеф Иван Гогев, така и шедьоври, създадени изцяло от фантазията му. Опитваме хумус с маринован чесън, патешко филе, мариновано пъдпъдъче яйце - всяко от предложенията носи специфичния дух на ресторанта, в който бързо ще станеш повече от гост.

Веднъж посетил Galic, ще забележиш точно разпознаваемостта на стила, с който кухнята работи.

Що се отнася до основните - обхващат широк спектър от вкусови усещания, отново пречупени през призмата на Garlic. Ако си почитател на рибните ястия, ще споделиш любовта ни към сьомгата в крехки кори от баница. За феновете на месо има и отлично говеждо бон филе с бърбън редукция. Помислено е и за вегетариански предложения и такива с опции за приготвяне без месо. Не се колебай да попиташ за най-подходящата винена напитка към всяко от ястията. Ще допълни вкуса му по най-добрия начин и ще получиш наистина пълноценно удоволствие от изживяването.

Знаем, че зад всичко хубаво стои един фантастичен финал, който без никакви колебания ни се иска да повторим и потретим. Десертните предложения са от шеф Костадин Руменов. Изборът ти ще бъде особено труден, защото всяко едно от тях звучи, меко казано, изкушаващо сетивата. Гел от маракуя, меренг мента, лайм шантийи - няма да издаваме всички изненади. Вървят чудесно с еспресо или капучино за финал на вечерта. Ако вече си се запътил натам, не забравяй да резервираш предварително масата си, ресторантът започва да работи от 4 юни.

Бон апети!

За още сладка еуфория, насладете се на следните апетитни прдложения тук.