Летните тераси и бар клубове на София

С идването на летния сезон преселението към морето за парти уикендите започва. Има обаче няколко места, които са доста добра алтернатива за лежерно питие или среднощно парти, ако все пак си останал в София. Панорамни тераси с гледка към целия град или и прохладни градини могат да те накарат да преоткриеш колко готина може да е столицата по това време на годината.

SENSE SKY BAR
Намира на девети етаж на най-новия хотел в сърцето на София. През деня може да видиш почти целия град, разположен между Стара планина и Витоша, и да си дадеш сметка, че столицата всъщност си е доста симпатична. Вечер гледката е един път. Куполите на „Александър Невски“ греят и често са използвани като фон за cover снимки. Жълтите павета и площад „Народно събрание“, Софийският университет, Библиотеката и Музеят за чуждестранните изкуства са осветени и са ти на ръка разстояние. Интериорът на бара е 5*, а като добавиш едно изстудено питие и приятно джазче нещата придобиват друг sense.

© Александър Осенски за Boyscoutmag.com

COZY BAR
Ще го откриеш малко преди околовръстното при Ikea. Спокойно и яко място с  плаж, басейн и голяма шатра, където може да се плацикаш и да се излежаваш с леки коктейлчета или благодарение на това, че е извън центъра, можеш да събереш парти агитката за summer beach party. 

CULTURE BEAT
Culture Beat е наш любим cafe-party-bar целогодишно. След като изкачиш около 60-те стъпала, се озоваваш на голямата лятна тераса с денонощен изглед, след което може да кажеш, че си бил на терасата на влюбените. И това лято уикендите там ще са спасителна сламка за парти феновете, останали в столицата.

THE CORNER BAR & DINNER
The Corner Bar & Dinner, както се досещаш, се намира на ъгъл – в най-високата точка между булевардите „Черни връх“ и „Никола Вапцаров“. Той отвори врати сравнително скоро, но е добре познат като марка и концепция от летният му вариант на най-оживената туристическата улица в Sunny Beach. Всеки уикенд там гостуват някои от най-известните родни dj-и, които можеш да слушаш и на панорамната тераса, където от птичи поглед се вижда зелена София – Южният парк, Борисовата градина и Ловния парк и Витоша от другата страна.  

RADIO CAFE
Radio Cafe под Моста на влюбените и това лято ще събере в своята градина феновете на алтернативната музика, които с бира или гигантски сайдер в ръка (въпросният Kingstone Pressсе предлага само там във варианти круша и ябълка)  разпалено ще разказват своите морски истории.

BEACH BAR
Beach Bar е добре познатото ни място в центъра на София, което за пореден сезон ще събере всички свежи хора, търсещи усещането за плаж само на крачка от къщи. През деня с коктейл в ръка ще можеш да се излежаваш блажено на шезлонгите, а поредната чашка след залез-слънце и приятната музика ще те качат на парти вълната и буквално ще те пренесат на крайморския бряг.

 

ONE MORE BAR
Без One more bar не може. Сенчестата градината е един от любимите летни пристани за хората, които циркулират в центъра и ценят харизматичната улица „Шишман“.

THE COCKTAIL BAR
The Cocktail Bar ще е най-новото и горещо място, на което ще се забъркват най-разхлаждащите коктейли в София. То ще се намира на терасата на НДК над Memento – няма нищо случайно, коктейл барът е на същите собственици, така че очакваме да е на същото високо ниво. Музиката ще е леко jazz-и и леко house селектирана от dj или изпълнена на живо, така че да e в синхрон с твоето коктейлно настроение.

ОГОСТА
В къщата за гости „Огоста“ винаги се чувстваме като у дома. На това артистично място се намира една от най-приятни летни градини в нашия град. Освен че може да се насладиш на пълен релакс, там често може да попаднеш на различни изложби и арт инсталации. Вечерите се организират различни тематични партита с пиене на шотове и суит енд секси музика.