Gelati

  • Serdica Center, партер
  • 02/495 22 18
  • 10:00 - 22:00

Дългата и изкусителна история на Gelati се разказва повече от 50 години. През тези десетилетия фамилия Менегин успява да пренесе вкуса на оригиналния италиански сладолед навсякъде по света. Така че фунийка с  истинския плодов или шоколадов сладолед ти осигурява освен пътуване до Италия и назад и страхотна наслада и свежест, които може да си доставяш отново и отново. Успяхме да разберем някои от тайните съставки на класическия Gelati сладолед. Те са на изцяло натурална основа, като за различните вкусове се добавят истински свежи плодове според сезона и никакви прахчета или консерванти.

За ваниловите си сладоледи наследниците на рода Менегин  използват цели шушулки от ароматната подправка от екзотичния остров Мадагаскар. Освен стандартните фунийки в Gelati може да бъдещ впечатлен и от големите мелби с микс от плодови сосове и вафлени корички.

Съвсем нови предложения от Gelati оформят великолепната седморка на тортите - Арте, Бискотино, Джандуя, Йогурт, Мимоза, Ночолина, Тирамису. Всички те се приготвят с какаови пандишпанени блатове, а тирамисуто се придържа към класическата си рецепта с бишкоти, сос кафе и крем маскарпоне. Можете да ги опитате както на място, така и да поръчате за вкъщи ( поръчките се правят на тел. 0882962926 от понеделник до петък до 14.00 часа и са за следващия ден). Мимоза е личният ни фаворит - плодово изкушение, тайната на което се крие в сочните праскови.