ДА РАЗЛАЕМ СЪСЕДИТЕ ПО КИНАТА

Лудешката дива комедия със сигурност ще навакса и за изминалия безпремиерен филмов уикенд, особено ако обичате трибютите към Робърт де Ниро

  • 09.05.2014
  • от Стефан Димов

ДА РАЗЛАЕМ СЪСЕДИТЕ

Режисьор: Никълас Столър
Сценарист: Брендън О'Брайън, Андрю Джей Коен
В ролите: Сет Роугън, Роуз Бърн, Зак Ефрон, Дейв Франко
Очаквания – 8/10
Оценка в imdb: 7,5 (от 5465 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 87% одобрение
Рейтинг в metacritics: 72/100


След филмите Forgetting Sarah Marshall и Get Him to The Greek на режисьор-сценариста Никълас Столър се гледа като на класик в жанра си - просташка комедия, наистина смешна и бързо издигаща се в култ. Новият му филм не само че няма да бъде различен от гореспоменатите, но дори ги застрашава със засенчване по отношение на лош език и абсолютно, но забавно неприличие. Ако харесвате миналогодишния "Това е краят", "Ананас експрес" и  "Суперяки", "Да разлаем съседите" трудно може да ви разочарова. Сякаш единственият липсващ от екипа е Джъд Апатоу, продуцирал предните филми на Столър, но нека се върнем към историята. Младата двойка с бебе Мак и Кели Раднър (Сет Роугън и Роуз Бърн) се местят в нов квартал, но промяната е свързана с големи затруднения, след като в съседната къща се нанася цяло братство от 50 разюздани купонджии начело с Теди Сандърс (Зак Ефрон).
Отзивите от критиката са повече от положителни, а някои дори определят лентата за най-революционната комедия в ерата на Апатоу.
"С голямо количество неприличен хумор, поравно разпределен между пасващите си звезди, "Да разлаем съседите"  си спечелва рейтинг D (забранен за лица под 16 години) и смеха на киноманите."

Виж и кои са десетте най-смешни филма за последните десет години според нас.