ОТМЪЩЕНИЕ ПО ЖЕНСКИ И ПРЕСТЪПНО ПРЕДГРАДИЕ ПО КИНАТА

Последният премиерен уикенд на април с една комедия и един екшън

  • 25.04.2014
  • от Стефан Димов

Последният премиерен уикенд за април ще предложи на зрителите две нови заглавия – романтичната комедия „Отмъщение по женски” и екшънa „Престъпно предградие” – римейк на френския „Предградие 13”. Тези, които са пропуснали предпремиерния за миналата седмица „Превъзходство” с Джони Деп, могат да наваксат.


ОТМЪЩЕНИЕ ПО ЖЕНСКИ

Режисьор: Ник Касаветис
Сценарист: Мелиса Стак
В ролите: Камерън Диас, Лесли Ман, Николай Костер-Валдау, Дон Джонсън, Кейт Ъптън, Ники Минаж
Очаквания – 3/10
Оценка в imdb: 6,2 (от 1200 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 38% одобрение

„Отмъщение по женски” надали точно влиза в жанра комедия, а по-скоро – холивудски фалш. Още по-жалко е, когато виждаме, че името на създателя на съвременната класика „Алфа дог” стои зад този филм.
След като открива, че Марк (Николай Костер-Валдау) й изневерява, Карли (Камерън Диас) среща жената, с която й изневеряват – Кейт (Лесли Ман), която се оказва съпруга на Марк. Нещата се развиват още по-любопитно, когато трета афера влезе в полезрението на Кейт и Карли – младата Амбър (Кейт Ъптън). Трите се съюзяват и решават да отмъстят на Марк.

За лентата критиката се изказва така: „Отмъщение по женски” определено има потенциал в историята си, но филмът не го запълва благодарение на евтиния си хумор.”ПРЕСТЪПНО ПРЕДГРАДИЕ

Режисьор: Камил Деламар
Сценарист: Люк Бесон, Биби Насери

В ролите: Пол Уокър, Давид Бел, The RZA, Каталина Денис и др.
Очаквания – 7/10
Оценка в imdb: 7,4 (от 191 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 75% одобрение
Рейтинг в metacritics: 38/100

10 години след динамичния оригинал, „Предградие 13”, Люк Бесон продуцира и написва американския му римейк, разказващ за гето в Детройт, контролирано от криминалния барон Тремейн (The RZA). Деймиън (Пол Уокър) и бившият затворник Лино (Давид Бел) правят опити да проникнат в затвореното предградие, за да заловят Тремейн и да попречат на плановете му да унищожи целия град.
 Без да възлагаме каквито и да е надежди на „Престъпно предградие”, бихме се радвали той поне да ни зарадва раздвиженост, хореография,  брилянтните уменията на създателя на паркура – Давид Бел, както и малко класен хип-хоп.

Виж кои са десетте най-смешни филма за последните десет години.