3 филма, които (може би) не подозираш, че са снимани в Пловдив

Кинематографични приключения в Града на тепетата

0 коментара Сподели:

Красотата на Пловдив е всеизвестна, затова и не е за чудене, че много кино творци са избрали нашата Европейска столица на културата за снимане на филмите си. Режисьорите неслучайно са влюбени във Филибето – целият град идва с готови цветови корекции, така че каквото и да снимаш там, излиза красиво, а вдъхновението е буквално на всяка крачка.

Ето кои са любимите ни филми, снимани в Пловдив:

Завръщане

Филмът „Завръщане“ е най-гледаният български филм за 2019 и в топ 10 на най-гледаните български заглавия след промените. Също така е изцяло реализиран в Пловдив с участието на режисьора Ники Илиев и звезден актьорски състав, сред които Орлин Павлов, Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Башар Рахал и Диляна Попова. Романтичната комедия за четирима приятели, които се събират отново след 20 години в родния си град, е заснет на някои от най-красивите места под тепетата, а филмът е създаден с подкрепата на фондация „Пловдив 2019“.

Вчера

Филмът на цяло едно поколение и вечна класика на родното кино е сниман в сградата на тогавашното Училище за сценични кадри в Пловдив, днес Пловдивска духовна семинария. Режисьорът на филма Иван Андонов също е от Пловдив, а сред другите му кинокласики зад камера са „Дами канят“, „Адио, Рио“ и „Опасен чар“.

Ъндърграунд

Шедьовърът на Емир Кустурица и задължителен филм за всеки уважаващ себе си киноман. Този тричасов епос е реализиран из целия Балкански полуостров, като няколко от най-запомнящите се сцени са със снимачна локация Пловдив. Джумаята е ясно различима във финалния филм, характерните улички на Стария град също.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *