ИЛЮЗИИ

- Трябва да има някакво постоянство в този променлив Космос, нали Албърт?

  • 21.01.2014
  • от Станислава Коцева

Наистина обичам смелите идеи. Обичам хората, които мислят извън рамките и правят нещата с вкус. Обичам искреността и чистотата в театъра. Точно затова обикнах и ИЛЮЗИИ.

„ИЛЮЗИИ е спектакъл за неуловимата природа на човешката близост.“ Така определя своето представление режисьорът Младен Алексиев. Име, което се надявам, че ще чувам все по-често.  

ИЛЮЗИИ е едно театрално представление, което ни учи как се прави кино. ИЛЮЗИИ е красотата на думите, необятните възможности на съвременната руска драматургия. ИЛЮЗИИ е учебник за човешките взаимоотношения. ИЛЮЗИИ е погледи, които говорят, и думи, които мълчат. 

За имена изобщо няма смисъл да ви говоря. След „Валентинов ден“ и „Битие“ сме сигурни, че харесваме пиесите на Вирипаев. Елена Димитрова, Ирмена Чичикова, Стефан А. Щерев и Васил Читанов отдавна са артисти, от които знаем, че можем да очакваме много. A музиката на Калин Николов е… просто музиката на Калин Николов.

„Искам да ти благодаря за щастието, което ми дари редкия късмет да обичам. Заради любовта си към теб аз разбрах какво означава нищо да не искаш за себе си, а само да даваш.“

ИЛЮЗИИ можеш да гледаш в Театрална работилница „Сфумато“ на 28.01 и 19.02.