10 продължения на филми, които по-добре да не се бяха случвали

Филмите, които просто беше крайно излишно да се случват

0 коментара Сподели:

Продълженията на филмите са една от големите злини на киноиндустрията – те са машина за пари, която убива креативността; подиграва се с публиката; гаври се с творчеството на създателите и не на последно място – прави индустрията мързелива и страхлива. Понякога продълженията са горе-долу окей, често са едва гледаеми, в изключителни случаи достойни, но почти никога по-добри (Mad Max и Hell Boy ми идват на ум, плюс поредиците, които станаха страхотни към 4-а – 5-а серия – Fast and Furious и Mission Impossible). Всички други обаче можеха спокойно да спрат, докато са на върха (или поне не чак толкова заорали дъното).

Ето кои са топ сикуел издънките на всички времена:

Dumb and Dumber To

Самата идея да направиш продължение на „От глупав по-глупав“ през 2014 е от тъпа по-тъпа. Как се е вързал някой изобщо да се занимава с тая история, е мистерия. За щастие никой не го гледа, така че пораженията върху човечеството бяха минимални. Иначе любимото ми ревю за филма беше: „Смятам да отделя толкова малко усилие при писането на този текст, колкото братя Фарели при снимането на Dumb and Dumber To“. Ревюто беше от едно изречение.

Виж повече: Гласувай за GOGUIDE FOOD AND DRINK AWARDS и спечели страхотни награди!

Jaws: The Revenge

Технически погледнато, това е четвъртата серия от поредицата за голяма бяла акула, нападаща хора, плажуващи в Америка. В случая сюжетът се заплита, защото имаме мотивация на акулата – тя идва да отмъсти на хората, убили семейството й, и ги преследва чак на Бахамите. Общо взето, „Козият рог“ среща „Белия зъб“ – траш класика, която е комедийна по всички грешни причини.

Scary Movie 5

Когато дори звездите на поредицата отказват вече да се снимат във филмите ти, може би е знак, че трябва да спреш с тях. Scary Movie не блести с интелект и дълбоко послание от самото начало на франчайза, но някъде към 3-а и 4-а част се загуби и хуморът. Ана Фарис и Реджина Хол са решили, че толкова излагации им стигат, затова продуцентите са заложили на Чарли Шийн и Линдзи Лоуън. С други думи – на куци коне.

Son of the Mask

Още в първите секунди на този филм изниква само един въпрос: „Защо?“. Сигурно някъде има хора, които биха гледали историята за сина на Маската, екранизирана без Джим Кери, Камерън Диас, без сценарий и (привидно) без режисьор. Явно те обаче не са попадали на този филм, защото той е една от най-зловещите боксофис бомби на всички времена. Също така държи унизителния рейтинг от  2,2 в IMDb. И това му е много!

Little Fockers

Meet the Parents беше безумно смешен, по чудо продължението му също имаше своите моменти. Всичко това даде самочувствие на бандата да се събере за още един удар. Ето така стават истинските издънки. Дори една суперсекси Джесика Алба не е достатъчна причина някой някъде да гледа този филм. Ако си го пуснеш по време на полет, е по-добре самолетът да падне, отколкото да го догледаш – по-малко ще се мъчиш.

Basic Instinct 2

Шарън Стоун някак си успя да си обърка дотолкова живота, че от носителка на „Оскар“ и секссимвол да стигне до тъжно продължение на ролята, с която е изгряла. Тези неща никога не завършват добре, дори с приличен бюджет и читав режисьор. А в случая и двете са били на ръба. Еротичен трилър без съспенс и с кринджи секс е гаранция за провал. Любимото ми ревю за филма: „Дори шилото за лед изглежда сякаш не иска да бъде част от продукцията“.

Fast and Furious франчайзът изкара доста продължения, а Тео Чепилов и Георги Кючуков седнаха да обсъдят. Гледай видеото тук:

Batman & Robin

Края на 90-те са били трудни години за Батман поредицата. Първо така и не можели да намерят актьор – след Вал Килмър, който се оказал луд, дошъл ред на Джордж Клуни, който също не носел добре костюма. В негова защита точно това екипче с напращели зърна май няма човек на света, който да успее да го носи мъжествено. Като добавим към това и Робин, нещата стават фатални.

American Psycho II: All American Girl

Какво е най-логичното нещо след успеха на American Psycho? Да му направиш втора серия с Мила Кунис в главната роля, където играе момиченцето, убило Патрик Бейтман. Значи, ако ви звучи недостоверно – докато тя го наръгва с шило за лед, американският психар е зает да разчленява детегледачката й. Когато чул за тази идея, Брет Ийстън Елис повърнал лекичко. После говорил дълго и напоително за майките на всички замесени в проекта.

Виж повече: 5 от най-обичаните български филми на всички времена

S. Darko: A Donnie Darko Tale

Понякога гениалната идея да унищожиш класиките не идва на продуцентите, а на някой пишман творец. В случая един фен на Donnie Darko решил да си направи собствена версия на историята – един вид неофициално продължение. По това време компанията, продуцирала оригинала, вече била фалирала, а всичките протести на режисьора/сценарист на Donnie Darko Ричард Кели останали глас в пустиня. Компанията разпространител решила, че е по-лесно, вместо да се съдят, да пуснат по кината и продължението. То се оказало пълен флоп, а до ден-днешен на Ричард Кели му се налага да обяснява, че няма нищо общо с него.

Home Alone 3

В света на продълженията третата серия на „Сам вкъщи“ има специално място. Също така има отделен кръг, в който тя се прожектира в Ада. Когато нито режисьорът, нито звездите, нито даже композиторът искат да работят с теб, какво остава? Да повериш филма на амбициозния монтажист на първите две части. Дотук добре. Само че можеше да се поработи и по сценария. Историята включва международни престъпници, севернокорейски терористи, летище, ракетен чип за 10 милиона. И цялата тази тъпотия с най-дразнещото дете в историята на киното. Ако не сте чували за този филм – радвайте се. Дано никоя наша телевизия не го купи по погрешка, защото има да го гледаме Коледа след Коледа и така до края на света.

10-те теми, на които българите са най-докачливи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *