Най-мразените финали в киното на всички времена

Кои са сагите, чиито последни епизоди зверски вбесиха феновете?

0 коментара Сподели:

Както казват рапърите, „първо те мразят, после те обичат, после те мразят отново“. Такива са феновете. Много от най-любимите филмови поредици и сериали са страдали от гнева на разочаровани от последния епизод почитатели. Повечето съвсем заслужено. Други просто са били жертва на обстоятелствата. Понякога какъвто и да е финалът, мрънкане ще има заради края на една епоха, не за друго.

Ето кои са най-хейтените финали на всички времена: 

(статията съдържа ОГРОМНИ спойлери!)

House of Cards

След сексуалния скандал с главен герой Кевин Спейси беше ясно, че той няма да може да се завърне под никаква форма в House of Cards. Защо обаче решиха да направят още един сезон без него, е пълна мистерия. Е, всъщност не чак толкова неразбираемо – когато парите говорят, често запушват устата на здравия разум. Масовата публика тотално бойкотира идея за епизоди без Франк Ъндъруд и почти никой не гледа това творческо издевателство, само най-истинските фенове. Е, те спряха да се наричат такива, след като се свърши с цялата тази мъка. 

Two and a Half Men

„Двама мъже и половина“ трябваше да приключи след изгонването на Чарли Шийн. Вместо това обаче, заради 30 милиона зрители на епизода със смъртта му, агонията продължи още цели три сезона. Накрая, след като опитаха да заменят Чичо Чарли с Аштън Кътчър и лесбийка пияница, дори и тези гении се изчерпаха откъм идеи, затова дръпнаха щепсела на сериала. Сигурно не сте гледали финала, така че сте изпуснали. Той е шедьовър, но за съжаление на глупостта и халтурата: след като уж умира хвърлен под влака от Роуз заради изневяра с курва, мим и коза (едновременно), Чарли се оказва жив и здрав, само за да умре от падащ роял. След това кадърът се отваря, Чък Лори (създателят на сериала, който уволни Чарли Шийн) влиза в кадър на режисьорски стол, завърта се към камерата и казва: Winning (препратка към скандала между двамата). След което на главата му пада роял. Не се бъзикаме. Точно това е финалът. Уау! Дъното има ново измерение!

Виж повече: Какво пропусна от "Златните глобуси"? 

How I Met Your Mother

Концепцията на шоуто от самото начало беше изградена върху тийзване как точно ще завърши. След 8 сезона обаче даже на най-запалените почитатели вече им беше писнало от разните майки, свалки и улики – искаха просто там да се женят, да се раждат децата и да се приключва. Вместо да кътнат ту дъ чейз, сценаристите на HIMYM предпочетоха да тупат топката още… и още… и още… и още… и още… и като ни писна съвсем – още малко. Изобщо целият 9-и сезон беше една ненужно разтеглена прелюдия към финала. Накрая, като настъпи този лелеян миг, и всички бяхме: „Това ли беше? Добре, айде чао!“. Избягахме и повече не се сетихме за този сериал.

House

Всеки финал се опитва да не е тъп като останалите, но в тези напъни често се раждат ужасяващи уродщини. Това се случи и с House, в който след няколко нелоши сезона Грегъри Хаус реши да симулира смъртта си само за да се окаже, че е жив, но все пак умира, ама предпочита да го направи на спокойствие, докато кара мотори из Америка с Уилсън. Да – точно. Ако истинският Хаус можеше да гледа финала на сериала си, само щеше да вдигне вежда и да каже нещо брутално за майките на сценаристите. И пак щеше да им е малко!

Lost

Няма човек, който да е загледал първия сезон на Lost и да не се е закачил на вена. Ентусиазмът към сериала обаче спада все повече с всеки следващ епизод. Когато накрая настъпи дългоочакваният последен сезон, се наложи да пуснат преразказ на събитията дотук в два часа, защото почти всички от първите фенове, бяха спрели да го следят. След един куп отричаници от страна на създателите във всевъзможни интервюта, накрая се оказа че цялото нещо наистина е било чистилище (май), а силите на Острова са били битка между Доброто и Злото за някакво кладенче с магическа енергия в една светеща пещера. Или някаква подобна простотия. Честно – след като изтърпяхме пет тона флаш-беци, флаш-форуърди и флаш-сайдуеи (да, паралелни реалности встрани от сюжета!), това ли заслужихме, честно?! Вече падащ роял върху продуцента не звучи като чак толкова лош финал. 

Sopranos

Понякога феновете не са прави, а просто тъпанарите с достъп до интернет надделяват в стадната реакция и оплюват незаслужено нещо гениално, което е класи над неандерталското им ниво. Такъв е случаят със Sopranos, който в прайма си беше Game of Thrones на цяло едно поколение. Дотолкова, че светът затаи дъх, докато гледаше групово последния епизод… само за да се обърнат феновете един към друг и да почнат да се питат стил „Бате, кво стана?“. Сериалът завършва с 40 секунди черен екран на фона на (вече печално известното от всяко шоу за цвилещи хора без талант) Don't Stop Believin' на Journey. Финалът е обяснен няколко епизода по-рано от самия Тони Сопрано – когато те убият, просто не знаеш откъде ти е дошло. Изведнъж всичко става черно. Толкова ли е трудно да го разбереш, Генчо?

Star Wars

Омразата към Star Wars просто няма почивна година – от първите три епизода в оригиналната поредица, които са издигнати на пиедестал от оригиналните фенове (айде да си го признаем честно), всичко под логото на тази корпорация е в различна степен тъпо. Да, последните три серии бяха по-малко смотани от епизодите едно до три, които избиха скалата на тъпомера, но все пак, честно казано, не могат да стоят в една и съща лига с класики като „Империята“ или „Завръщането“. Също така вътрешно финалният чаптър на сагата страдаше от неочаквани смени в курса – тръгна в една посока, Райън Джонсън зави в друга, накрая Джей Джей Абрамс пак се върна, за да счупи личния си рекорд по най-разочароващ финал след Lost. Честно, ако така се представя в леглото, как е задържал жена си толкова години, е мистерия!

Ето и ревюто на Тео Чепилов и Дими Деянски, засягащо го:

Game of Thrones

Финалът на Game of Thrones сам по себе си не беше чак толкова тъп и безсмислен, колкото всички фанатизирани и озлобени фенове се опитаха да го изкарат. Драконите изгориха Трона, към който всички алчни за власт хора ламтяха – какво повече искате като символика? Това е същото като хвърлянето на пръстена във Властелина, само че с лек туист. Сега оня куция, дето се превръщал на гарван, станал цар, а не знам си кой не станал – се тая, преживейте го. Невинаги печели нашият отбор, научили сме го по световните първенства. Иначе събитията, довели до финала, бяха толкова претупани, че чак звучаха съшити с бели конци. Ама така е, в един момент, като цял свят те гледа и натискът е на всяка крачка, е, точно тогава стават най-големите грешки. Така че за всички, дето най-много вдигахте шум преди финала, можете сами да си стиснете ръцете – вие до голяма степен сте виновни за цялата му тъпотия!

Ето и 5 сериала, които не искаш да пропускаш

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *