Пет сериала, които да не пропускаме през януари

Или кратък наръчник да преживеем най-дългия месец от годината

0 коментара Сподели:

2019-а беше удивителна година, поне що се отнася за преживяванията ни пред малкия екран, благодарение на „Убивайки Ийв“, „Удивителната Мис Мейзъл“, „Чернобил“, края на „Игра на тронове“ и много, много други. Но и 2020-а ни обещава спасение от ежедневните драми поне за малко със сериалите, които се задават, а сред тях са именно „Стар Трек“, „Американски богове“, „Новият папа“, „Хоумленд“… но за тях има още време. Януари идва също с добре изглеждащи заглавия,

ето и нашия скромен подбор за най-дългия месец от годината (може и да не е такъв, но като такъв ни изглежда). 

Sex Education, 17 януари

Ако все още не сте гледали „Секс образование“ на Нетлифкс, спойлер: Удивителен е! Премиерата на драмедито беше на 11 януари 2019 и разказва за група английски тийнейджъри, водена от леко социално неадекватната девственица Отис Милбърн и неразбраното лошо момиче Мийв. Те създават сексуална ъндъграунд клиника за своите съученици от гимназията. Когато обаче се намесва „Кралицата“ Джилиан Андерсън като професионалния секс терапевт Джийн, нещата стават наистина интересни. Нетфликс описва поредицата като „модерен портрет на сексуалните и романтични преживявания, приятелства и съвременен живот“ и е „британско любовно писмо за класическата американска гимназиална история“. Добрата новина е, че тази готина британска комедия се завръща за втори сезон на 17 януари. Очаква се в продължението на поредицата да бъдат разгледани и ЛГБТ проблеми и начинът, по който се отнасяме към менталните проблеми, токсичната нужда на мъжете да бъдат… ами мъже, расизмът и взаимното съгласие за секс.

Justin Bieber: Seasons

Мегазвездата Джъстин Бийбър се завръща на малък екран с първата си документална поредица, чиято премиера ще е в понеделник, 27 януари. Сериите, които ще са цели 10, ще разказват за първите години и пробива на канадското дете чудо през 2008 година. В сериите ще видите интервюта с най-близките приятели на Бийбър, както и моменти от ежедневния бит на звездата (да, и той ходи до супермаркета като нас), ще се запознаете с неговото семейство и бизнес партньори, но най-добре ще опознаете, разбира се, самия Бийбър. Още по-якото е, че ще получите достъп до непоказвани кадри от сватбата му с Хейли Болдуин и такива от съвместния им живот. Бийбър издава дебютния си албум My World през ноември 2009 г. Албумът получава платинен сертификат в САЩ. Джъстин става първият изпълнител, който има седем песни от дебютен албум в Billboard Hot 100. Джъстин получава много награди, включително American Music Award за изпълнител на годината през 2010 и 2012. Той е номиниран за най-добър нов изпълнител и най-добър поп вокален албум на 53-тите награди Грами. Бийбър нарича огромния си брой фенове „билийбъри“.

Foodie love

Сериалът проследява двойка, която се запознава през приложение за любители на храна. В рамките на няколко дни те сверяват вкусовете си и проверяват дали страстта им към храната е достатъчна, за да започнат връзка. Алгоритъмът на приложение за любители на храната събира двамата главни герои – 30-инагодишни мъж и жена, които решават да се опознаят въпреки наранените чувства от предишни връзки. В рамките на няколко дни те сверяват вкусовете си като любовта си към японския плод юдзу и ненавистта си към кулинарните претенции. А основната проверка ще е дали страстта им към храната е достатъчна, за да започнат връзка.

Doctor Who

Джоди Уитакър се завръща на 5 януари за втори сезон като Властелина на времето и според създателите на сериите ще видим и завръщането на класическите злодеи от Doctor Who. Продуцентите на предишния сезон с Уитакър бяха доволни от рейтингите през всички 10 епизода. Това e 12-и пореден сезон след съживяването на поредицата през 2012-а и 38-ма от създаването ѝ. Новият сезон ще представи две отделни истории за първи път от десети сезон. В първия епизод ще видим Доктора, Яз, Греъм и Раян, които са извикани в МИ6 от C, за да разследват мистериозни смъртни случаи. Единствената им улика идва от Даниел Бъртън, шеф в медийна компания. Разбира се, намесват се извънземни, космически кораби и убийства… много убийства.

Dracula

Една нова модерна история за Дракула на Би Би Си, с премиера в началото на януари. Минисериалът (само от три епизода) ще бъде излъчен в три поредни дни. Сериите проследяват Дракула от неговата поява в Източна Европа до битката му с последователите на Ван Хелзинг и неговата уязвимост от слънчевата светлина. Разработването на Дракула започва в далечната 2017 година. Според сценаристите на сериала той „проследява отблизо и интимно историята на Дракула“, като в центъра на разказа са главният герой и неговите лични битки, а не толкова епичната война на зло срещу добро. Дори се обръща внимание на сексуалността на Дракула, който според авторите е „по-скоро бисексуален, отколкото хетеросексуален“. 

 

Гледай видеото, в което Тео Чепилов и Драго Симеонов споделят най-любимите си моменти от Stranger Things:

А ти виж какво ти вещаят звездите през 2020 година

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *