АРТ

Юлиан Вергов, Владо Карамазов и Захари Бахаров накуп в "Арт"

  • 11.04.2013
  • от Биляна Славейкова

Априлската премиера в Сатиричния театър беше причина за дългата опашка на ул. Стефан Караджа, която видяхме една сутрин преди да отидем на работа (редакцията на Go Guide) е в съседство. Първо решихме, че вероятно се раздава нещо безплатно като банички например, малко след това ни направи впечатление, че всъщност върволицата от хора свършва пред касата. Не може да скрием, че ни стана особено приятно да видим подобно стълкновение пред театър! "Арт" е сензационно представление по няколко причини - от една страна събира отново (след "Спанак с картофи", който и досега препълва залите) трима от най-добрите български актьори в момента (Юлиан Вергов, Владо Карамазов и Захари Бахаров ), от друга - това е съвременен текст, който засяга съвсем естествената тема за приятелството.

“Арт” е първото представление, което правим изцяло сами. Аз, Владо Карамазов и Захари Бахаров създадохме продуцентска къща. Ще тестваме дали можем да се справим, защото ни се иска да работив и нещата в театъра да се случват малко по-инициативно. Важно е да има единомислие. Пиесата “Арт” на Ясмина Реза разказва за стрима стари и много добри приятели, които внезапно намират пробойна в отношенията си. Поводът е картина, закупена от единия от тях. Покрай нея се разкриват много отрицателни натрупвания помежду им и неизяснени проблеми. Много приятна съвременна пиеса за приятелството, за гледните точки в живота”, разказа ни Юлиан Вергов.

“Аз, Владо, Юли и Захари - вероятно няма да направим най-добрата версия на “Арт” на земята, може би няма да бъде и най-модерната, но аз знам, че това представление ще се различава от всички останали представления на “Арт”, които се играят или са играни. И то ще се различава в едно. Само в едно, но струва ми се на мен, нещо много важно, много ценно. Тази вечер вие няма да гледате трима актьори на сцената, а трима приятели...”, Антон Угринов, режисьор на "Арт".
Сатиричен театър