5 филма със Салма Хайек

Покачи градусите с мексиканската фурия

0 коментара Сподели:

Много гореща, красива и талантлива. Става въпрос за Салма Хайек. Чудото на Мексико е взела участие в немалко култови ленти. Всички гледаме ролите ѝ с истински кеф. Ние си избрахме 5 от тях, с които те поздравяваме.

А ти после сигурно ще искаш да изгледаш цялата ѝ филмография.

 

Десперадо, 1995

класика. Няма човек на земята, който не е фен на филма. Когато излезе, чакахме да го върнат във видеотеката. Филмът е продължение на „Ел Мариачи“ на чудния Робърт Родригес.

Антонио Бандерас и Салма Хайек ни взривяват в този горещ уестърн-екшън.

Салма Хайек определено  държи в напрежение мъжката част на зрителите. А май същото важи и за женската. Интригуващ и вечен е „ Десперадо“.

Фрида, 2002

Филмът разказва необикновената история на мексиканската легенда на изобразителното изкуство. Фрида Каоло е красавица, осакатена за цял живот от нещастен случай, с независим дух.

Художничката е подчинена единствено на страстта си към рисуването и на Диего Ривера.

Въпреки неизброимите любовни авантюри – от Троцки, Форд, Рокфелер, Миро и Кандински до куп известни и красиви жени, до края си тя не спира да обича Диего. Салма Хайек прави една неповторима Фрида, а филмът е вълнуващ, както и животът на художничката.

Виж повече: 10-те най-добри филма с Джулия Робъртс

Бодигард на убиеца, 2017

Тази екшън-комедия е събрала цяла тайфа звезди – Самюел Джаксън, Гари Олдман, Райън Рейнолдс и естествено любимата ни Салма Хайек. Възрастният убиец Дариус Кинкейд (Самюел  Джаксън) е известен със своя ужасен нрав.

Решава да даде показания против бившия си работодател. Същевременно той не може да осигури своята безопасност сам.

Затова се обръща към младия и способен телохранител – агента, занимаващ се със защита на свидетели Майкъл Брус (Раян Рейнолдс). В продължение на 24 часа двамата, които никак не се понасят, трябва да са екип, за да избягат от Англия в Хага. Скоро ситуацията се усложнява още повече, когато на пътя на двамата застава кръвожадният източноевропейски диктатор Владислав Духович (Гари Олдман). Ролята на Хайек е малка, но ярка, а филмът е супер. Тя е съпругата на Дариус и е в затвора. Персонажът ѝ е култов и здраво ще се посмееш със сцените с мексиканката.

Как да правиш любов като англичанин, 2014

Ето и една романтична комедия с участието на Салма Хайек. Пак кастът е звезден. Историята се завърта около героите на Пиърс Броснън, Джесика Алба и Салма Хайек, разбира се. През деня Ричард Хейг (Броснън) е успешен и уважаван английски професор в известния „Тринити Колидж“ в Кеймбридж. През нощта се отдава на собствените си романтични фантазии с красиви студентки. Чуден живот, а?

Но Ричард се е уморил от играта и търси нещо по-смислено и трайно.

Така че, когато Кейт (Джесика Алба) му казва, че е бременна, Ричард е силно развълнуван. Той очаква с нетърпение да има свое собствено семейство като баща, с когото могат да се гордеят децата му. Има само един проблем. Ричард не е влюбен в Кейт. А на всичко отгоре сестрата на Кейт – Оливия (Салма Хайек), е доста голям магнит за мъжете. Взаимоотношенията между героите така се оплитат, че става доста смешно. Разтоварващ филм с холивудски любимци.

Бързата работа, 1997

А знаеше ли, че Салма Хайек има филм с Матю Пери в главните роли? Двамата си партнират в тази романтична комедия от края на 90-те. Младостта им краси кадрите, а историята те кара да се смееш и да следиш с интерес пътя на героите. Алекс Уитман (Матю Пери) е бизнесмен от Манхатън, а Исабел Фуентес (Салма Хайек) е пламенна мексиканка, която живее в САЩ.

След страстна любовна нощ двамата се разделят, за да не се видят никога повече.

Да, ама не… Точно след 3 месеца героите се срещат отново. Тя е бременна, а той смята, че няма нищо по-естествено от това да се оженят. Дали наистина си заслужава и докъде ще ги отведе тази стъпка? Да не стане само „Бързата работа, срам за майстора“.

Салма Хайек има още прекрасни филми, които трябва да си пуснеш. Винаги с нея на екрана е пъстро и горещо. Тези са нашите 5. С тях ти пожелаваме приятно гледане.

Представяме ти и бонус селекция с паметните роли на още една силна жена в киното – Никол Кидман.

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв 

Абонирай се за youtube канала ни и очаквай още изненади 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *