7-те най-готини нови функции на iOS 7

Новата операционна система на Apple и нейните 7 най-революционни функции

  • 08.10.2013
  • от Йордан Ангелов

Преди месец Apple обявиха новите си телефони iPhone 5S и iPhone 5C, а редом с тях и новата операционна система iOS 7. Най-видимите промени несъмнено са радикалният редизайн и по-бързата работа. Но освен iTunes Radio, новия Control Center и падащото меню AirDrop, искаме да ти представим 7 от по-скритите, но все така полезни функции в новата ОС на Apple.

 

Burst Shoot

Камерата може и да има филтри, които се прилагат на живо, както и квадратна рамка (за Instagram). Но най-вероятно не знаеш, че има опция за бързо снимане на няколко кадъра с натискане и задържане на бутона за увеличаване на звука.

 

Multitasking

Мултитаскингът вече не се крие в долната лента зад иконите на активните приложения, а излизат цели прозорци (което досущ прилича на визуализацията в Windows Phone). Благодарение на този формат вече затваряш до три приложения едновременно, като плъзнеш три пръста нагоре.

 

Newsstand

Apple винаги са държали на приложението Newsstand, през което четеш списания, книги и вестници. Досега не беше възможно да се слага в папка. Е, вече може! Ти преценяваш дали да стои редом до Pocket и Currents (две много добри приложения за четене на новини и статии), или ще го забиеш в папката, където слагаш всичко онова, което използваш веднъж на високосна.

Siri

Гласовият асистент беше хит още с излизането на iOS 5 и iPhone 4S преди 2 години. Най-новият ъпдейт позволява на роботизирания глас да ти прочете мейлите. Трябва само да кажеш “Read my mails”. След това Siri извежда последните писма и от теб се очаква само да потвърдиш с “yes”, че искаш да бъдат прочетени на глас.

AppStore Near Me

Магазинът за приложения App Store има нов раздел – Near Me. Познанията по английски подсказват, че става дума за приложения, които са свързани със средата наоколо. Звучи странно, но когато пътуваш в нов град, би било невероятно полезна опция. Винаги може да откриеш приложението на местната компания за градски транспорт, rent-a-car или туристическа информация.

Auto Updates

Операционната система вече ъпдейтва приложенията автоматично.. Това, от една страна, е хубаво. От друга страна, ако си с план с малко мегабайти на висока скорост, няма и да усетиш къде са отлетели. Опцията се включва/изключва в настройките на iTunes и App Store.

Block Contacts

Някой не спира да ти звъни, да те търси и да ти пише, а ти не искаш да се занимаваш? Всякакви бивши гаджета, колеги, шефове и касиери от банки могат да бъдат игнорирани. Добавяш номера в списъка с контакти и най-отдолу в менюто има опция „Block This Caller”. Когато го блокираш, на него ще му дава заето, без да те притеснява нито за миг.