Полезни приложения на софийска територия

Чантата, чадъра и app-a: starter pack за туристи в София

0 коментара Сподели:

Кои са приложенията, които биха помогнали на пътешествениците да изживеят София по най-добрия начин – без менте таксита, с правилните хора и на добрите места. Спретваме ти бърза селекция на аповете, които обичаме – създадени у нас или функциониращи по приличен начин и на софийска територия. Предай нататък към турист в нужда!

COUCHSURFING

„Канапе“ туризмът е повече от чудесен и евтин начин да опознаеш ново място в комплект с хората му. Хостовете са хора от couchsurfing общността, които вярват в „travel кармата“ и ще направят всичко възможно да прекараш добре и по свой вкус.

ICE: IN CASE OF EMERGENCY

Задължителното приложение за пътуващи хора, достъпно дори когато телефонът ти е заключен (бърз достъп е препоръчително да бъде добавен към lock screen на Android). Въведи информация за здравословното си състояние, алергии, контакти на личен лекар и хора, които да бъдат потърсени в случай на нужда или злополука.

XE CURRENCY

Идеалното приложение за конвертиране на валута, забележи дори и офлайн. И понеже над 50 милиона сваляния не могат да бъдат случайни, остава ти да го „приютиш“ и в своя телефон и никога вече да не правиш сложни сметки наум.

CARАMIGO

CarAmigo е платформа, през която можеш да отдаваш личния си автомобил, както и да наемаш колата на друг потребител. При регистрация собственикът определя цената, след което одобрява заявката на желаещия да наеме автомобила и му го предава лично (с протокол). Оттук нататък колата е подсигурена със специфична застраховка каско за целия период на споделяне. Връщането отново се случва с протокол, наемателят получава оценка, а собственикът на автомобила приходите си.

TAXI ME

Ако си чужденец, TaxiMe е най-сигурният начин да избегнеш менте такситата. Като бонус се придвижваш в компанията на проверен шофьор, на който и ти можеш да дадеш заслужен рейтинг. Спестяваш си и разговора с диспечер, който в общия случай може да се окаже извънредно предизвикателство, ако не знаеш български и не си на „ти“ с произнасянето на локациите точка на взимане и крайна дестинация. Удобно и бързо, плюс че в реално време виждаш своето такси в апа.

SPLITTR

У нас най-често получавате сметката си обща, без значение дали сте двама, петима или десет човека. Тогава на помощ идва Splittr, който е перфектният начин да стане ясно кой какво дължи, а бакшишът да се „генерира“ по местните стандарти.

YOULOCAL

YouLocal е приложение, с което лесно можеш да стигнеш до хора около себе си, за да правите нещо заедно. С идеята, че „истинският живот се случва офлайн“, апът е просто платформа, в която буквално „мяташ“ идеята си за прекарване на някакво време и ако някой ти се върже, се срещате за бира, карти, лов на пеперуди, скачане с бънджи или каквото намираш за приятен начин да прекараш деня или нощта. Остава само да откриеш ентусиасти и да заформите компания.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *