Народът срещу Apple Inc.

Майтапите с iPhone стават все по-груби. Множество смарт устройства загиват по време на екстремни видео тестове

0 коментара Сподели:

Интернет пространството прелива от откачени видеа, в които шегаджии тестват или по-скоро измъчват различни Apple продукти. Видяхме Apple часовника, блендиран в кухненски робот и смазан между два магнита, iPhone 6S, сварен сред разтопени сини моливи, както и упътване как да си създадем жак за слушалки на iPhone 7 с помощта на дрелка.

Светът постепенно се разделя на два лагера: Apple и не-Apple технологии. Потребителите приличат на футболни запалянковци, обединени в общества под наслов Android Haters, HTC Sucks и Anti Apple Society.

Наскоро в сайта Reddit излезе снимка, на която се вижда как дори разработчиците на социалното приложение WhatsApp са мушнали в сорс кода му думите FUCK APPLE. Просто поредният майтап или достойна причина за раздор между довчерашни приятели? Само времето ще покаже.

Някога бабите ни едва ли са спорили дали “Мечта” или “Раховец” е най-жестоката готварска печка. Днес нещо на пръв поглед дребно като премахването на жака за слушалки на iPhone 7 води до лавинообразен хейт.

Предният път, когато хората скочиха толкова яростно срещу Apple, беше през 2014. Тогава от компанията качиха албума Songs of Innocence на U2 в iTunes плейлистите на 500 милиона човека, без да се интересуват дали потребителите изобщо искат да го чуят. Слабият PR трик, замаскиран като безплатна промоция, обаче успя да раздразни мнозина.

В резултат Apple и U2 преглътнаха множество туитове, шегуващи се с благотворителната репутация на Боно,като: “Макембе е на 12. Всеки ден той върви 8 мили, за да пие чиста вода. Неговият iTunes профил съдържа нежелан безплатен U2 албум. Моля, дарете средства, за да помогнете да прекратим мъката му”.

И така, негативните реакции в социалните мрежи бяха толкова остри, че от Apple се принудиха да създадат специално приложение от типа U2 Removal, което с едно кликване да премахне нежеланите парчета от устройството.

Но невинаги е необходимо да се случи нещо извънредно, за да докара немилост у потребителите.

Някои са открили, че аксесоарите на Apple сякаш са създадени да се разпаднат след месец, а цената им е обезкуражаваща. Други просто искат да изглеждат “алтернативни”, стискайки HTC в ръка.

Трети пък са впечатлени от огромните опашки и крайната еуфория, която съпровожда появата на всеки нов iPhone (“По-дълъг е!”, “По-тънък е!”, “С размера на хладилник е!”).

Каквото и да си говорим обаче, Apple имат ресурси, по-големи от брутния вътрешен продукт на повечето държави по света,и нямат намерение да спират с иновациите.

По последни данни технологичният гигант има амбиции и в областта на автомобилната индустрия, като в момента води преговори с McLaren. Дали пък някой ден няма да зареждаш колата си без маркуч?!

Виж няколко полезни приложения на софийска територия.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *