Кого следваш и къде те води?

Игра на кодове в главата на илюстратора Brecht Vandenbroucke

0 коментара Сподели:

Дами и господа, Brecht Vandenbroucke! Художник и илюстратор, базиран в Антверпен, Белгия, който без излишна претенция твори в полза на твърдението, че изкуството далеч не е с просто декоративна функция. Роден през 1986 година, той израства през 90-те и малко по-късно открива следите от точно тези типични деветдесетарски влияния.

Противно на повечето артисти, които държат да изразяват себе си чрез своята работата, той твърди, че в изкуството му не става дума за него. Става дума за света, в който живеем, и напрежението между хората. Което не означава задължително, че се опитва да достави на света някакво екстра мъдро съобщение.

Изкуството е затова, за да си играе на кодове и да събаря прегради.

Brecht се наслаждава да иронизира с илюстрациите си големи компании като Apple и Vevo например. „Просто не ми харесва как корпорациите навлизат в личното ти пространство и се отнасят с хората като с цифри. Не ме интересува, ако публиката го възприема като претенциозна глупост (…) Но трябва да си сигурен в това, което искаш да кажеш с изкуството си. Защото единия ден качваш в мрежата чисто ново изображение и на другия ден то може да е навсякъде. Всички те съдят и ако включиш нещо странно в своята работа, оръжието е изкарано, нали?!“

Ние пък ахваме пред редкия и завиден талант на белгиеца да илюстрира света, който познаваме, извивайки го чрез сатира точно до последния момент, преди критическата интерпретация да се превърне в нещо неразбираемо.

LET'S PLAY

MUSIC

FREEDOM

TIME TO CHOOSE

WALK THE LINE

THE COMPROMISE

MY CHOICE

THE LABEL GENERATION

THE FLAT LIFE

WHO ARE YOU FOLLOWING AND WHERE DOES IT TAKE YOU

CHECK IN

ALL OF US

ILLUSTRATION FOR ROUGH TRADE MAGAZINE

A THIN LINE

WILL ANY OF THIS MATTER?

Виж още хипстърско изкуство от една французойка.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *