On repeat: Soul Searchin\’ на DAYO

Музикално м-м-м...

0 коментара Сподели:

Тази сутрин беше музикално м-м-м, както се изрази един наш приятел, толкова приятна като звучене и толкова ефирна като усещане, че нямаше как да бъде по-добра. Всъщност има и беше… защото се оказа така хипнотична заради творческото търсене, новаторско продуциране и свободни аранжимент на няколко родни артисти. Те правят музика отдавна, познаваме ги покрай още няколко готини проекта, но точно в тази конфигурация са заедно под името DAYO. И не само че избухнаха с дебютния си албум в началото на месеца, ами взривиха социалните мрежи с наистина добро видео към песента Soul Searchin'.

Божидар Василев, Евден Димитров, Васил Вутев, DJ RawLand и Михаил Филипов се колаборират с Деси (Phuture Shock) и Волен Милчев (South Wick) за този проект, а резултатът е брутален пийс ъф арт, музикално и визуално.

Видеото е режисирано от Demetry, историята е родена в главата на Жоро Панчев, в кадрите виждаме редица познати градски агенти, а главните героини са нечовешки добрите Костадинка Аратлъкова (Дика) и Елица Матева.

Те излизат извън пределите на това измерение, за да разкажат музиката по най-добрия възможен начин.

Дългосвирещият проект съдържа още 12 авторски парчета, в които участие взимат Симо Желязков, Димитър Горчаков, Георги Стойков, Димитър Льолев, Александър Логозаров, Saigo, Ishkan и Moka Only. Копродуциран е от Христо Рачев и Димитър Ганчев.

Можеш да слушаш DAYO съвсем съвсем свободно в Youtube и Soundcloud, както и да си го купиш от BandCamp. Скоро ще можеш да го намериш и в платформи като itunes & spotify. Истински музикален хедонизъм.

Настани се удобно, усили звука и ще бъдеш спасен в този дъждовен летен ден!

Bonobо – миграция навътре в рафинирания саунд

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *