Параноя

Филмът по едноименния бестселър на Джоузеф Файндър тръгва от утре по кината

  • 29.08.2013
  • от Ели Цонова

Филмът на Robert Luketic (The Ugly Truth) е с многообещаващ звезден актьорски състав (Harrison Ford и Gary Oldman) и добра история – Адам (Hemsworth) иска да се издигне в професионален аспект с честен труд, но си дава сметка, че в днешно време това е почти невъзможно за постигане. Режисьорът залага на проблем, с който се сблъскват все повече млади хора, които си въобразяват, че завършвайки университет, автоматично ти е гарантирано, че ще печелиш добри пари.

Параноя, Liam Hemsworth, Harrison Ford, Gary Oldman, Amber Heard

Фирмата, в която Адам работи, го уволнява само, за да го изпрати под прикритие при най-големите ѝ конкуренти, с цел да открадне идеите им. Адам най-после става част от света, в който така отчаяно се е опитвал да влезе, но мястото му там си има своята висока цена. Задачата му не е толкова проста, колкото си е представял първоначално, а дългогодишната война между двете фирми се оказва значително по-многопластова от обикновена конкуренция.

Параноя, Liam Hemsworth, Harrison Ford, Gary Oldman, Amber Heard

Филмът е приятен за гледане, но типично по американски има клишета, без които не може, в това число продуктовото позициониране на Apple и спортни коли, семейна драма, в която синът казва на смъртно болния си баща, че не иска да пропилее живота си като него, любовни трепети, подложени на огромно изпитание от изпълнените с екшън обстоятелства, както и хакер, за когото и най-добрата система за сигурност, не е проблем.

Държава: САЩ / Режисьор: Robert Luketic / Жанр: Драма, трилър / В ролите: Liam Hemsworth, Harrison Ford, Gary Oldman, Amber Heard

ОЦЕНКА: 5,5 / 10
Премиера в България: 30.08.2013