Дава ли Рут Колева още един живот на парчето 9 LIVES?

България + Румъния + Александра Стан + Jahmmi = супер успешен проект

0 коментара Сподели:

За румънката Александра Стан признавам, че не знаех много. Името й ми беше попадало из разни радиа, които, откровено казано – не слушам с интерес, но един бърз гугъл сърч рязко ме убеди, че мацката не е нито случайна, нито безлична. Признавайки, че не съм фен на голяма част от румънската музика, би било много глупаво да отрека глобалния им успех в последното десетилетие. Това, разбира се, горчиво ми напомня как в България освен далеч като успехи сме много далеч като качество – просто защото така и не успяхме да се адаптираме в музикалния бизнес на международно ниво. (За разлика от всичките ни „съседи“ по територия.)

От много време се чудя защо никой от родните ни звезди не се опита да пробие на румънския пазар – ей го е къде е, и вместо целокупно да се оплакваме колко ни е зле музикалният бизнес и mainstream-ът, някой трябваше просто да направи очевидното – дует с някой успешен съсед. Тъхомълком, без особено шум това взе че се случи.

Пускам 9 LIVES

Първото, което ми прави впечатление, е, че Александра Стан доста се е развила – музикално и артистично. В добрия смисъл. На фона на останалите й парчета, които независимо от милионните си гледания изобщо не са ми по вкуса, в тази нова песен 9 Lives се вижда едно голямо израстване. Освен всичко в по-ранното й творчество Александра има много силен акцент на английски, който тук е овладян и звучи доста приемливо за човек, на когото това не е майчин език.

Парчето е класически, но приятен комерс, който дори не звучи като стандартните електронни румънски поп парчета. Това, разбира се, е заради екипа, който стои зад продукцията.

Music, lyrics & arrangement: Sebastian Arman, Borislav Milanov, Joacim Persson, Alex Zaidec, Jahmmi Youth.

Ако част от тези имена не са ви познати, то сега ще ви светна, че това е по-голямата част от екипа, създал парчето на Поли Генова за Евровизия 2016-а (както и през за 2011-а). Клипът е доста приятен, изчистен, с хубава локация и без излишни глупости. А и защо да има? Александра Стан е достатъчно красива да запълни цялото пространство около себе си.

Около 02:20 се появява Той. Jahmmi! Талантът на това момче винаги ме е завладявал! Още от първия момент, когато се появи на един кастинг на Music Idol преди повече от 10 години, си казах, „Уау! Това е талант!“, и не само защото той рапира, изглежда и пее, все едно е роден в Кингстън, а защото освен всичко е и музикант в буквалния смисъл на думата.

Първата ми авторска песен беше с Jahmmi преди точно 10 години. Към днешна дата аз съм щастлива и горда да видя неговото израстване и превръщане в звезда. Съвсем скоро – голяма световна, убедена съм.

На второ слушане мелодията на припева ми се е забила в главата и леко поклащам рамене под звуците на приятния реге оттенък. Като цяло продукцията е на топ ниво и няма да се учудя, ако песента съвсем скоро навлезе с пълна сила из европейския mainstream.

Парчето има 500 хиляди гледания за 11 дни, което за некупени 😉 гледания е супер успешно!

Феновете на Александра Стан са доволни, а ние, феновете на Jahmmi, само можем да пожелаем успех на нея и парчето, с което се надявам скоро да се гордеем, че е плод на една дълго чакана съвместна продукция между България и Румъния.

Рут Колева представя и новото лица на Monte Music – Виктория Георгиева.

Следвай Рут за още музикални ъпдейти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *