Когато музиката и цветята се срещнат в Ботаническата градина

Заслушай се в звуците на реге и природа

0 коментара Сподели:
заслушай се

Лятото винаги го помним с концертите на открито и онези сладки часове, в които слънцето залязва, а ние се поклащаме в ритъма на музиката.

Знаеш как е – сезонът си има саундтрак и всяка година той е някак си различен, уникален.

Календарът ни се пръска по шефовете от събития и запазени дати, които споделяме с готини хора, а музиката е винаги почетен гост.

Заслушай се… е една от тези инициативи, които разкрасяват културната сцена в София със серия от концептуални музикални събития на нестандартни места в града. Локацията, която са избрали за предстоящия им реге концерт, ще бъде приказната Ботаническа градина, а специално участие ще вземе групата Sen I & Roots Rocket.

С петото събитие от поредицата на Lampa Collective ще посрещнем лятото на 15 юни в цветното сърце на София.

Концепцията на събитието е публиката и артистите да преоткрият флоралния оазис в центъра на града с музикалните жанрове, които са най-близки до природата, Земята и цветята. Ще можем да слушаме пионерите на реге културата в България на фона на приказната пищна зелена джунгла на ул. „Московска“ 49.

китара градина

Потапяме се в тази идилична картинка, затваряме очи и вече копнеем да сме там. Освен нестандартната локация това, което прави петото издание на Заслушай се… толкова вълнуващо, са изпълнителите, на които ще можем да се насладим. Месец преди 20-ото издание на Big Big Summer Reggae, най-голямото реге събитие у нас, слушаме Sen I & Roots Rocket в обновен състав. Това ще бъде един от първите им концерти на живо, след като през февруари Sen I издаде новия си албум. Подшушваме ти, че ще можеш да си купиш CD-то на събитието. 

Екипът на Lampa Collective, който стои зад серията събития Заслушай се…,

цели да ни потопи в необикновена среда, да ни провокира към нови възприятия на музиката и пространството,

а ние с удоволствие приемаме това предизвикателство. Предишните събития бяха не по-малко интригуващи с концерт на свещи в КЕВА, музика от Средиземноморието в читалнята на Столичната библиотека, музикални пиеси от филми в кино „Влайкова“ и silent concert на слушалки в Дома на киното. 

Ако всичко това ти звучи твърде интересно, значи не бива да изпускаш и реге концерта, който ще се вихри в Ботаническата градина на 15 юни. Събитието започва от 20:00 ч., а билети можеш да намериш в epaygo.bg и на касите на EasyPay. 

Концертът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации ’22.

Като говорим за музика: Думите като куршуми под водата: Wagging Tongue

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *