Рут Колева и Петър Коев – в създаване на перфектния фестивал

Епизод номер 7 от рубриката ни Go Backstage е вече тук, за да те въведе зад кулисите на Sofia Live Festival

0 коментара Сподели:

Това лято в София имаше една кодова дума – жега!

Топлото време до толкова се разля по жадните ни за прохлада души и тела, че честно казано, от сутрин до мрак ни се искаше да емигрираме извън града, по възможност в някоя скандинавска страна.

Месеците от май до късен август обаче си имат една основна кукичка, с която ни държат, и това са любимите ни летни гаджета – фестивалите.

Да си бос на плажа, в гората, в софийските локации за готин фестивал и да танцуваш в ритъма на велика музика заедно с още толкова велики хора си е нещо, за което копнеем цяла зима. Ето защо, без да се замислим, събрахме техниката, усмивките и добрия си музикален вкус и се запътихме към тазгодишното издание на Sofia Live Festival, за да заснемем как се случва неговата магия зад кулисите и да ви я покажем в чисто новия Епозид 7 на рубриката ни Go Backstage. Поговорихме си с хората, които седят зад цялата концепция, идея и организация, а именно добре познатите ни лица Рут Колева и Петър Коев.

Рут определено има поглед над музикалния бизнес у нас и по света, а Пепи е нашият любим градски експерт по нощния софийски живот, който повече от 15 години стои зад емблематичния Sofia Live Club. Те двамата, заедно с пиарката им Мила образуват една ключова симбиоза, която си е рецептата за фестивал като по учебник.

Рут от страната си на артист, който има безпогрешен усет за това кой, как и кога трябва да е на сцената,

Петър като човек, който отлично знае и как се строи сцена и колко е важна цялата организация на барове, екипи, вход, осветление, звук и артисти, за да се случат нещата, и Мила, която е свързващото звено в мащабната комуникация, която се изисква. Разговорът ни с тях определено ни даде много отговори на това що е то перфектен фестивал и има ли почва у нас и ни показа колко тонове работа се случват зад кулисите, преди ние, публиката, да можем да се насладим на цялото зрелище пред сцената.

Докато снимахме на убийствената жега в Борисовата градина и видяхме как десетки момичета и момчета като перфектно смазана машина подготвят сцената, правят саундчек, строят отделните корнери и барове на фестивала, режат ленти, връзват цветни флагове, опъват транспаранти, носят вода и навигират безупречно целия процес, си казахме, че работата зад е минимум пропорционална на насладата отпред и на цялата еуфория, която идва, когато партито започне.

Напомняме ти, че Sofia Live Festival е дългоочакваното лятно и ежегодно музикално събитие, което всеки сезон оживява столицата и е известно със своя разнообразен и еклектичен състав.

Фестивалът обединява известни местни и международни артисти от различни жанрове, включително рок, поп, електроника и др. През 2021 г. Sofia Live Festival направи своя забележителен дебют, привличайки широко внимание и безпрецедентен успех, като беше обявен за „Събитие на 2021 г.“.

През 2022 г. фестивалът разшири капацитета си, удължи продължителността си и обогати музикалната си програма, като същевременно неотклонно подкрепя националната музикална сцена, изкуствата, развитието на публиката, творческите решения и възприемането на разнообразието, а какво се случи на тазгодишното му издание 2023 – Пепи и Рут разказват.

Пускай видеото и си пожелай поне минимум още дузина такива фестивала на родна територия. Лятото ги обожава, ние също!

За още от Go Backstage – виж За любовта без цензура и думите на върха на сърцето

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *