АМЕРИКАНСКИ СНАЙПЕРИСТ, НЕСЛОМЕН И ТЪРСАЧЪТ ПО КИНАТА

По екраните ще видим най-новата военна лента на Клинт Истууд - "Американски снайперист", "Несломен" на Анджелина Джоли и режисьорския дебют на Ръсел Кроу "Търсачът"

0 коментара Сподели:

"Спондж Боб" стана водач в бокс офиса за изминалия уикенд с повече 180 000 лв. приходи, следван плътно от "50 нюанса сиво" (който мина границата от 1 милион) и "Дякон Левски" с впечатляващи 135 000 лв. "Kingsman" остана на четвърто място с близо 120 000 лв.

АМЕРИКАНСКИ СНАЙПЕРИСТ
режисьор: Клинт Истууд
сценарист: Джейсън Хол (по книгата на Крис Кайл, Скот Макюън, Джим Дефелис)
в ролите: Брадли Купър, Сиена Милър, Кайл Гарнър, Бен Рийд, Трой Винсънт и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.5/10 (от 132453 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 73%
рейтинг в metacritics: 72/100

С месец и половина закъснение от широката му световна премиера "Американски снайперист" на Клинт Истууд, взел един "Оскар" от цели шест номинации, най-накрая тръгва премиерно и у нас. Базиран по автобиографичната книга "Американски снайперист: Автобиографията на най-смъртоносния снайперист в американската военна история", създателите на филма обявяват героя си за легенда със своите 255 убийства. Въпреки полемиките и противоречивите отзиви, които получава, "Американски снайперист" получи своите 6 номинации за "Оскар" и зашеметяващите приходи от близо 450 милиона долара при бюджет от 58 (75 процента от приходите на филма идват от САЩ).
"Захранен от солидната режисура на Клинт Истууд и увлекателното изпълнение на Брадли Купърт".

НЕСЛОМЕН
режисьор: Анджелина Джоли
сценарист: Джоел Коен, Итън Коен, Уилям Никълсън, Ричард Лагравенес (по книгата на Лаура Хилендбранд)
в ролите: Джак О'Конъл, Донал Глийсън, Гарет Хедлънд, Джей Кортни, Джон Магаро и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 7.1/10 (от 37472 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 51%
рейтинг в metacritics: 59/100

След лошо приетия й режисьорски дебют от 2011 "В земя на кръв и мед" Анджелина Джоли се завръща зад камерата, за да разкаже вълнуващата история на олимпиеца и военен затворник Луи Замперини. С три номинации за "Оскар" лентата на Джоли тръгва у нас с цели два месеца закъснение след световната си премиера. С приходи от 161 милиона при бюджет от 65 "Несломен" получава от смесени към отрицателни отзиви въпреки звездните си сценаристи:
"Несломен безспорно е замислен с най-добри намерения, но резултатът поразява прекалено малко от очакваните цели за подобен престижен проект."

ТЪРСАЧЪТ
режисьор: Ръсел Кроу
сценарист: Андрю Найт, Андрю Анастасиос
в ролите: Ръсел Кроу, Олга Куриленко, Джей Кортни, Изабел Лукас и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8/10 (от 9649 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 51%

 Появила се като от нищото, без много шум дойде и премиерата на режисьорския дебют на Ръсел Кроу  "Търсачът". След Галиполската операция, австралийският фермер Конър (Кроу) се отправя към Турция, за да открие изчезналите си синове.

 Отзивите за филма до момента са предимно положителни:
"Режисьорският дебют на Кроу призовава за толерантност и разбиране, пацифизъм и разум и най-вече – състрадание към всички, повлияни от която и да е война."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *