ТЕАТЪР НА ОТКРИТО – СОФИЯ МОНО

Фестивално лято в парка на Военната академия

0 коментара Сподели:

Обичам лятото. Сезонът просто не ти дава възможност да си поемеш дъх. Тъкмо започнахме да се отърсваме от фестивала „Световен театър в София”, и започва „София Моно”.
За четвърта година фестивалът за моноспектакли ще ни покаже най-доброто от жанра, правено в цялата страна. Фактът, че всички представления ще бъдат на открито, в разкошния парк на Военната академия, прави събитието дори още по-хубаво. Затова да стискаме палци между 16 и 22 небето да се укроти и да хвърлим един поглед на програмата.

Фестивалът ще се открие и закрие (съответно на 16 и 22 юни) с представленията на всеобщия любимец Камен Донев „Възгледите на един учител за народното творчество” и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета”. Няма какво да се каже за тези представления. Те са абсолютен хит и най-важното е, че като че ли успяха да възпитат масовата публика, че в моноспектаклите няма нищо страшно.  Не знам дали има останал човек, който да не ги е гледал, и не знам да има някой, който да ги е гледал и да не иска да повтори, потрети и така нататък.

На 17-и ще можем да видим изумителната Мая Новоселска в „Едно малко радио”. Постановката е на Теди Москов и е по текстове на Федерико Фелини, Марчело Мастрояни, Юрий Олеша, Андрей Платонов, Аксел Мунте, Артур Лундквист и Емил Чоран. Персонажът на Новоселка има много какво да каже и успява по най-добрия начин да ни разсмее, разплаче и замисли.


Всички познават Мариан Вълев от образа на Куката в хитовия сериал „Под прикритие”. От известно време обаче по сцените из страната той ни показва, че със сцената се разбира не по-зле отколкото с камерата. Спектакълът „VIP” е по текстове на нашумелия Ерик Богосян, който е автор на пиеси като „Секс, наркотици и рокендрол” и „Предградие”. Вълев ни прекарва през мисленото пътуване на един неудачник към холивудската слава.  „VIP” можем да гледаме на 18-и.


Следващата вечер (19.06.) ще ни веселят врачанският манталитет, чувство за хумор и светоглед. Димитър Живков вече спечели доста награди с представлението си „Живак”, но освен това с пълна сила печели и сърцата на публиката. „Живак” първо здраво ще ви разсмее, после малко ще ви натъжи, а накрая ще ви изпрати с преизпълнени сетива!


Новото в „София Моно” тази година е включването на камерни театрални форми. На 20-и и 21-ви ще можем да гледаме два спектакъла, превърнали се в абсолютен бум – „Арт” и ‘Спанак с картофи”. Любимите ни актьори и от екрана, и от сцената – Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиян Вергов ще ни разсмиват до припадък.


Всички представления започват от 21:00 в парка на Военна академия. Билети в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич и касата на Сатиричен театър “Алеко Константинов”.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *