БАЛ С МАС(Ц)КИ

Въпреки че всички абитуриен­ти изглеждат на пръв поглед еднакви, има няколко вида, които просто изпъкват сред тълпата

  • 14.05.2014
  • от Тео Чепилов

Абитуриентският бал е истински бал с маски – всеки си подбира роля, която иска да изиграе в галапредставлението на училището си, след това внимателно подготвя костюма си и се раздава на сцената.

ОЛИГАРХА

Целият тоалет на Олигарха е подчинен на една-единствена идея – да покаже колко много пари има, така че, ако има как да си ушие риза от стодоларови банкноти и да си сложи папийонка от платина – той ще го направи.

Олигарха идва на бала си сам в открит ролс-ройс, докато пали пурата си с банкнота. Той трябва да потисне всички с могъществото на финансите си, така че не пести от аксесоа­ри и държи даже най-дребният да бъде уникален. Големите гъзари имат личен шивач, Олигарха има личен обущар, а дузина стилисти са работили по аутфита му, като коафьорът е предложил 4 различни начина как да обръсне нула номер главата му, преди Олигарха да направи своя избор.  

ЕКСЦЕНТРИКА
Ексцентрика има една мисия в живота – да направи впечатление, така че, ако има пари, ще заложи на дизайнерски толет в така модерния цвят лайм, а ако няма, ще се маскира като Джокера или ще дойде гол на тротинетка. Изобщо появата на изпращането е най-важният момент от бала за Ексцентрика – в неговата глава, когато той се приближи до училището, вселената ще утихне от възторг. В действителност най-ве­роятно всички ще застинат с WTF-фейс за секунда, преди да прихнат в смях. Ексцентрика винаги избира нетрадиционна форма на транспорт – без значение дали язди кон, трабант или валяк, веднага ще го познаете. Важното е, когато се обсъжда балът, името му да предизвиква засилен дебат.

ПРИНЦЕСАТА
Това не е бал, това е нейният Дисни момент. Принцесата цял живот е мечтала за нощта на бала, а от 4-ти клас скицира тоалета си по тетрадките. За нея всичко трябва да е перфектно, а детайлите са толкова важни, че ако са свършили роклите в цвят „пепел от рози“ и има само „пушена сьомга“, Принцесата ще получи нервен пристъп и ще се срине психически насред магазина. Естествено, както много често се случва в живота, съдбата се смее на плановете ни и Принцесата често приключва бала мъртво пияна, прави доста неаристократични неща и после директно трие всички снимки от бележитата нощ.

ШУМНИЯ
Както името му подсказва, при него външния вид е без значение, защото той има друга задача на бала и тя е да вдига шум.

Той е човекът, който започва да дава тон за „Кой каза?“ от сутринта и не спира да го прави три дни след бала, а дори когато у-кането и броенето писне на всички, той продължава да се дере с цяло гърло сам.

За да е сигурен, че нивото на шум около него никога няма да падне под 110 децибела, той е натъпкал джобовете си с всякакви помощни средства – от колонки за телефон до тежката артилерия като кречетало, тромба и ако е истински сериозен – мегафон.

ПОРНОЗВЕЗДАТА
Повечето мацки заголват леко крака или деколте, но Порнозвездата така слага циците си на показ, че в сравнение с нея Галена изглежда облечена. Тя е толкова гола, че никой няма да запомни даже цвета на роклята й, ако изобщо този фешън аксесоар може да се нарече рокля – това са просто няколко парчета плат и малко дантелки, съшити и залепени, така че да опаковат тялото й като подарък. Най-смелите порно абитуриентки даже изобщо отричат конвенционалните костюмчета и просто идват на изпращането, издържани в краен дибидюс – а именно по бодиарт или със садо-мазо бельо.

ФЕШЪНИСТКАТА
Фешънистката се вълнува дотолкова от модните течения, че решава да изрази себе си с от-кутюр, за който даже Лейди ГаГа би се замислила. Характерно при фешън абитуриентката е, че остава неразбрана – ако е разголена за нетренираното око, тя прилича на порно абитуриентка, ако не е – на вещица с хелоуински костюм, защото често този тип мацки избухват и на прическа. Често Фешънистката става жертва на модата, защото си избира толкова тясна рокля, че не може да танцува и като цяло да се движи, както и стегнат корсет, с който не може да диша, камо ли да вика през прозореца на кола. Странен феномен – колкото повече се старае Фешънистката да е в крак с модата на бала си, толкова по-голям е шансът от снимките по-късно да се срамува до ниво чупене на монитор.

АНТИАБИТУРИЕНТА
Той се подиграва с цялата суета на баловете, но не дотолкова, че да не участва. Вместо това Антиабитуриента решава да изрази позицията си, като дойде на бала по дънки и просто дари парите си за актуалната кауза на сезона. Тази година даже има възможност да е част от инициативата #steniskanabala, чиято цел е да събере средства за подпомагане следването във висше учебно заведение на петима зрелостници без родители.
Истинският Антиабиту­риент обаче е такъв хейтър, че ще дисне дори тази благотворителна кампания и ще дойде със самоделен тишърт, нагледно илюстриращ позицията му – например с надпис Sooo sad и Гръмпи Кет или нещо семпло като „*бал съм тоя бал“.

Разбери и кои са особеностите на парти момичетата.