Everybody loves Дедо Део

Любимецът на народа и на нашата редакция Деян Славчев – Део ни посрещна директно на сцената на Dancing Stars

  • 30.04.2013
  • от Влади Герасимов
  • снимки: Надя Кънева

Шоуто е поредният проект, с който той се справя повече от чудесно. Говорихме си за репетиционните схеми, за сърф графици, разказа ни за знаците на съдбата, финтовете на Бербатов, къде са най-яките му партита, ядохме супи и гледахме мача на Григор срещу Надал. Супер ползотворна среща, след която, потвърждаваме – Део, е супер пич. 

Май си по-зает от всякога?
Тези дни наистина ми е олеле. Имаме доста тежки репетиционни схеми. В понеделник и петък имаме лайфове, трябва да измисляме нови танци, всеки ден тренировки по минимум 4 часа. Натоварването е зверско, но пък удоволствието от самия процес и крайният резултат те зареждат за още и още.

Скоро беше шернал една кифленска снимка, на която показваше в колко добра форма си и приканваше към всенародни танци...
Кифленска си беше отвсякъде. Ха-ха. Изумен съм от начина, по който изглеждам сега, защото знам какво беше преди 6 седмици. Стопих всякакви мазнини и ям двойно повече.

Обичаш ли този забързан ритъм?
Ами така става, че през интервали от 2 години ми се случва да участвам в такива мащабни риалити проекти – Big Brother, X Factor, Dancing Stars. Стягам се в такива моменти и мога да бачкам от сутрин до вечер без проблем.

Део водещ, Део музикант, Део танцьор, Део актьор, Део Entertainment – кое от тези неща те кефи толкова, че би го работил без пари?
Категорично барман бих бач­кал без пари... Всичките други неща също са ми приятни, но като се върна в годините, когато бях зад бара, май бях най-щастлив.

Когато си много зает, какво ти дава глътка въздух?
Медитация и йога. Йогата я открих преди 2 години, а медитацията скоро – някъде преди 3 месеца, това ми дава жестока глътка въздух. За 10 минути се възстановявам така, все едно съм спал цяла нощ. Дори и тук си нося шалтето и използвам паузите между танците. Малко късно открих йогата, но може би човек трябва да узрее. Скоро ходих в Непал с един приятел. 10 дни изкачвахме Хималаите, страхотен заряд получих от там и много яки спомени, надявам се да мога да отида пак.

Мечтаеш ли си за дивана вкъщи с дистанционно в ръце с фланелката на Бербатов?
Мечтая си... да. Обичам ги тия моменти. Най-любимо ми е да се изтегна на диванчето и да гледам финтовете на Бербатов. Супер фен съм му на този човек. Когато ми се обади пиарката му, за да ми каже, че той искал аз да бъда водещ на едно събитие на фондацията му, загубих ума и дума, бях много развълнуван при първата ни среща.


Разказвал си, че си имал и трудни моменти, но отстрани изглежда, че нещата ти се получават?
Това ми ходене в Непал ми отвори очите за доста неща. В последните години се научих да разпознавам знаците, които ми дава съдбата. Преди имаше моменти, в които исках на всяка цена някакви неща, но сега леко съм се отпуснал и като усетя, че нещо е по-специално за мен, го разпознавам.

Парти в клуб или вечеря и лафче с приятели?
Любимите ми партита са на остров Лимнос, на едно сърф училище, където се събираме голяма компания от 10–15 човека, вади се една китара и се почва.


Кога откриваш сърф сезона?
Уиндсърф сезона се надявам да го открия веднага щом свърши този проект и отиваме за колкото може по-дълго. Общо взето, за това живея. Вече няколко години изкарвам почти целия летен сезон на остров Лимнос, там се отпускам тотално. Един приятел, Стефан Раев, отвори училище и все ми говореше са сърфове, крила... вълни, но аз все не можех да го разбера това нещо. Докато бях за снимките на филма "Прогноза" на остров Gokcheada в Турция, един пич -  Коко, ми отвори очите за този спорт. Направих няколко опита и то взе че ми се получи накрая. Веднъж зарибиш ли се, няма измъкване. В ежедневието ти мисълта ти е насочена само към вятъра на плажа, правиш графици кога заминаваш... голяма болест.

Пиеш ли джин?
Като барман доста от тая течност замина... Сега само коктейлчета.