Владимир Груев в хореографията на кадрите

Той е танцьор и фотограф

0 коментара Сподели:

личен архив

През повечето време ще го видиш с главата надолу. От брейк батълите на незнайни улички до спектаклите на големите световни сцени и фестивали – вече почти 14 години Влади се занимава с танци. Освен техниката при танцуването той владее и лекотата на импровизацията, свободата да изразява себе си и да разказва истории чрез движения. С танцова стъпка практикува и един друг талант – на фотограф.

Нямаше как да не го попитаме кои са оръдията, с които изпълнява съвършената хореография на своите заложби.

КУФАРЪТ
Аз съм като охлюв – нося къщата си на гърба. Така е, откакто се отдадох на желанието да се занимавам професионално с танцово изкуство и се присъединих към френската трупа „Херве Куби“. 

ФОТОАПАРАТЪТ
Всъщност са два. Единият е дигитален с широк обектив, за да мога да запечатвам движение, да се доближавам до действието и да изкривявам света през моята си призма. Другият е аналогов. Той е за малко по-лични цели

– да съхранява спомените, да казва истината и да предава емоциите на специални моменти.

ТЯЛОТО
То е моят основен инструмент за себеизразяване, така че грижите за него са задължителни. Куфарът ми е пълнен с различни гелове за травми, наколенки и други инструменти, които ми помагат да летя на сцената заедно с останалите.

Така или иначе секундите на преодоляване на гравитацията винаги си струват! 

Тук говорим с Елена Колева – за изкуството да пишеш

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *