Ото Фарант и Бренък О\’Конър: шпионски игри, смях и един разбит нос

Говорим със звездите от сериала "Алекс Райдър"

0 коментара Сподели:

Ако името Ото Фарант не ти звучи познато, ето един добър повод да се запознаеш с актьора. Британецът влезе в главната роля в хитовия сериал "Алекс Райдър", създаден по романите на Антъни Хоровиц. В следващите редове те срещаме с Ото Фарант и екранният му партньор Бренък о'Конър – говорихме с двамата по телефона, по време на ексклузивно интервю, организирано от AXN България. Как се представят двамата в ролите на Алекс и Том Харис можеш да разбереш като гледаш сериала всеки понеделник от 21 часа по AXN. 

Ото, героят ти напомня на по-млада версия на Джеймс Бонд, с единствената разлика, че кара мотор, а не луксозна кола. Имаше ли специална подготовка за ролята ти и каква беше тя?

Ото: Да, тренирах крав мага, и имах личен инструктор, за да вляза във форма за ролята. В хода на снимките се учих да се катеря и да карам сноуборд. Освен това, работихме с невероятен екип каскадьори. Беше забавно да се науча на всичко това, но когато нещо беше прекалено опасно за мен, Джейми Станли поемаше юздите.

А освен физическата подготовка?

С Бренък прекарахме доста време заедно преди първия снимачен ден.

Гледахме много филми за шпиони – Джеймс Бонд, когото и ти спомена, Майкъл Клейтън и Сикарио.

Героят ти, Алекс, е много логичен, интелигентен и атлетичен шпионин. Въпросът ми е и към двама ви – ако можете да имате едно от качествата му, какво щяхте да изберете?

Ото: Ооо, това е много добър въпрос! Аз бих си избрал… честно, бих искал да говоря толкова много езици, мисля че това е супер яко.

Бренък:  Аз със сигурност бих искал да съм толкова добър в катеренето и фрийръна. Свободата, която ти дават, е неописуема.

Бренък, колко добре запознат си с книгите за Алекс Райдър и кой е любимият ти персонаж?

Бренък:

Бих казал доста добре, чета ги откакто бях на 9, даже им посветих проект по английски в училище.

Повлияли са ми доста, със сигурност. Относно персонаж – знам, че може би звучи клиширано, но Алекс със сигурност. Има много черти, които биха накарали всяко момче да иска да бъде като него, когато порасне.

Ото: Аз също четях поредицата като дете, макар че не бях голям любител на четенето. Това беше историята, която ме грабна силно, и може би Point Blank ми е фаворит. Харесвах Алекс, разбира се. В книгите Томас има по-второстепенна роля, особено в началото, но много го харесвам в екранизацията. Така че в телевизионната версия може би фаворит ми е Том, а в книгите – Алекс.

Как бихте описали първи сезон?

Ото: Ох, как ли не бих! Изпълнен е с толкова различни светове – има много екшън, всеки епизод ти дава да погледнеш на историята с различна светлина. В един момент си с шпионите, в друг си под прикритие или в училището. Преплитането на фантастика и реалност е страхотно, както и емоционалният път, по който Алекс минава. А Том е супер забавен, внася много смях в шоуто.

Бренък: Според мен точно това е нещото, което най-много харесвам в сериала.

Всеки човек може да открие това, което търси.

Ясно е, че е базиран на поредица за тийнейджъри, и искахме да направим нещо, което да им е по вкуса. Но поредицата е на пазара повече от 20 години, и не искахме да лишим тогавашните деца от удоволствието да се насладят на историята. Най-големият комплимент, който мога да приема за работата ни, е че първите фенове на Алекс Райдър в момента го гледат с децата си и им харесва!

Ще споделите ли някоя задкулисна история?

Бренък

Ха-ха-ха, след една грешно изпълнена каскада, Ото ми разби носа.

Нека да кажем, че беше без да иска, за да нямаме законови проблеми!

Ото: Имам видео на телефона си от случката, винаги ме разсмива! И извинявай.

Срещали ли сте с Антъни Хоровиц, и ако да, колко голяма роля има той в сериала?

Когато получихме ролите, ни заведе на обяд. Облегна се на стола си и каза:

Толкова се радвам, че вие ще играете точно тези двамата!

Имал е глас при избирането на актьорите, и продължава да е доста отдаден на проекта. Подкрепя ни, идва на снимки, а ние не искаме да го разочароваме. Все пак, това е нещо, което той е създал.

Искам да ви отправя едно предизвикателство! Ако можете, опишете героите си и сериала в три думи, и ми кажете защо бихте избрали точно тях.

Бренък: Бих казал, че Том е добър по душа шут.

Шоуто, може би, бих описал с адреналин и семейна драма, ха-ха-ха.

Ото:  Алекс е чувствителен, устремен и… мога ли просто да кажа герой? Чувствителен, защото преминава през много емоции, като например загубата на чичо си докато расте. В хода на действие се учи как да се справя с тъгата. Устремен, защото винаги когато си науми нещо, го прави, и дава 100% от себе си. А герой, защото е нормално момче, което в един момент се озовава в невероятни обстоятелства и му се налага да спасява света.

Говорихме си за физическата подготовка още в началото на интервюто, но се връщам за малко към темата. След снимките на първи сезон, имате ли каскади, които съжалявате, че не направихте сами?

Ото:  Аз имам.

В шести епизод има една сцена, в която Алекс се спуска стремглаво надолу, яхнал дъска за гладене.

Сцената е много известна част от книгите, и много исках сам да си направя каскадата, но поради факта, че беше едно от първите неща, които снимахме, не ми дадоха от страх да не се изпочупя. Каскадата беше изпълнена от бронзовия медалист Били Морган, който се справи брилянтно. Малко ми е кофти, но се надявам следващия път да ми имат повече вяра!

А това е, може би, най-добрата музика от 2020

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *