Ирина Найденова: Да си успешен не се получава просто така

Срещаме те с едно от най-свежите лица в екипа на The Stars Group

0 коментара Сподели:

Работата отдавна се е превърнала в нещо много по-голямо от ежедневно задължение. Тя е нашият втори дом, мястото, в което създаваме големите си приятелства, и трамплинът за постигането на мечтите ни. Знаем и че искаш да работиш в готина среда, която те зарежда със слънчева енергия всеки ден. Затова те срещаме със свежите лица от The Stars Group, за да ни разкажат какво е да работиш мечтаната си работа.

Вдъхнови се от тях, а след това последвай линка, за да разбереш повече за възможностите.

Този път те срещаме с Ирина Найденова – едно от най-свежите лица в екипа на The Stars Group. С широка усмивка на лице тя ни разказва своята история – от самото начало до вълнуващото ѝ настояще. За работата си в The Stars Group, значението на гръмката позиция Operations Manager, CSO и всичко останало в шарения си свят тя разказа пред GoGuide. А ти ще откриеш всичките отговори на въпросите си малко по-надолу.  

Здравей, Ирина! Разкажи ни малко повече за себе си – какви са хобитата ти, какво си учила… 

Здравейте! Приятелите ми твърдят, че съм много усмихнат и отдаден човек, а аз смятам, че съм леко хиперактивна, обичам да се занимавам с много неща и съм скрит интроверт, макар и никой да не ми вярва, като го казвам.  Учиx икономика и маркетинг, продължавам с магистратура по бранд мениджмънт, защото ми харесва комбинацията от креативност и точни науки. В университета не понасях статистика и финанси, и иронията на съдбата не ме подмина, срещам ги всеки ден достатъчно често, за да не забравям, че най-важното нещо е да не спираме да учим и да се подобряваме ежедневно. Живея заедно с приятеля ми, черна котка и бяло куче, за да е пълен циркът и да съм сигурна, че скуката няма да ни застигне никога. Обожаваме да пътуваме, харесва ни да спим на палатки, да си почиваме сред природа, но и да се глезим със СПА процедури –  най-доброто от двата свята. Също така много обичам и да се прибирам у дома след пътуване, да пия кафе и да гушкам домашния зоопарк. Любимата ми дестинация е Брюксел – там живее най-добрата ми приятелка, с която сме неразделни вече 15 години, а и бирената селекция е добър повод за посещения. 

Виж повече: Калоян Косев: Там е балансът между работата, забавлението и личния живот

Какво мечтаеше да правиш един ден и как стигна до сегашната си позиция в The Stars Group? 

Не мечтаех да съм мениджър и титли и заглавия никога не са ми носили професионално удовлетворение. Много емоционален човек съм и това винаги си личи на работното ми място. Силните емоции колкото ти дават, толкова и взимат, защото изискват постоянен заряд от енергия и много голяма инвестиция. Винаги ми е било изключително важно да намирам смисъл и цел в това, което правя, и се пазя от това да ми е комфортно.

Зоната на комфорта убива кариери всеки ден.

Ако нещо ми се струва лесно, много трудно ще мога да го върша дългосрочно.  Никога не съм имала мечтана позиция може би защото винаги съм се чувствала страхотно на текущото ми работно място и съм знаела, че съм точно там, където трябва да бъда за момента. Сменям компании много рядко в сравнение с повечето хора на моята възраст. Занимавам се с мениджмънт от 7 години и The Stars Group e третото ми работно място изобщо. Вярвам, че човек трябва да има много ясно самосъзнание къде се чувства добре, какво може да даде и какво му дава професията му. Това е дългосрочна концепция и ако целите са ясни, работи безотказно. 

Operations Manager, CSO звучи непознато за повечето хора. Какво стои зад името на длъжността ти и какво ти дава тя? 

Ха! Няма значение какво е името, а какво съдържание му придава всеки индивидуален човек. Навсякъде има гръмки заглавия, които отнемат на хората два реда от LinkedIn профилите им. Без много детайли – работя с екип от четирима мениджъри, а всеки от тях с 10 съпорт специалиста. Работя за това тези 45 човека да се изграждат като страхотни професионалисти, да са прекрасен екип и никога да не им е твърде скучно и комфортно. Мениджърите в екипа ми са на първо място страхотни хора, демонстрират всеки ден колко всеотдайност, ентусиазъм и енергия са нужни, за да работиш ЗА хора, а не просто да ги управляваш. Това е на английски, понеже трима от общо 4 не са българи: Thank you guys, you are amazing, rock on! Освен това координирам и повечето трейнинг програми и обучения в целия Support отдел на глобално ниво. Компанията ни е пълна с невероятни професионалисти, ужасно много опит и вдъхновение на едно място. Всяка комуникация на глобално ниво дава много – бизнесът с технологии и услуги в България не спира да се развива, но имаме още много, много да учим. Това е супер мотивиращо, защото мога да се похваля, че работя за една от най-интересните и динамични индустрии и компании.

Как работната среда в The Stars Group привлича младите хора? 

Работната среда е много „гореща“ тема. Ежедневно компании се хвалят колко им е готин офисът, как всички са супер приятелски настроени и кафето е безплатно. Според мен работната среда са хората. За последната година направих около сто интервюта за съпорт специалисти или мениджъри. Всеки иска да работи със супер якия екип, на супер готино място. Хората го изискват, но в същото време трябва да разбират и че те са най-голямото парче от пъзела. Средата се изгражда и всеки човек от екипа е отговорен за нея. Младите хора сме все по-капризни и имаме все по-високи очаквания за средата около нас. Това е супер, но винаги трябва да знаем, че това означава да искаме, самите ние да инвестираме в това, то не идва само.

The Stars Group привлича с това, че има много интересна палитра от личности, всички сме отворени, разбиращи и изграждаме много топли и човешки отношения.

Екипът е международен, често се озоваваме в група от поне 5 – 6 националности, различни култури, интереси. Вярвам, че успяхме да постигнем баланса да работим с чудесни хора, които имат голяма мотивация да се развиват, напредват и да предизвикват себе си, но и да се забавляваме много, докато го правим. 

На работа прекарваме огромна част от ежедневието си и едни от най-хубавите ни спомени са именно там с колегите. Кои са най-интересните и забавни случки от твоя опит в компанията? 

Интересните и забавни случки са ежедневие. Клиентите ни са много специфичен потребителски профил – покер играчи. Има постоянни предизвикателства, супер динамично е. Най-забавните моменти винаги са спонтанни. Пихме шампанско от картонени чаши в най-големия студ, когато за първи път се качихме на последния етаж на терасата на новия ни офис. Бяхме 6 – 7 човека от мениджърския екип и много се вълнувахме и искахме да го покажем на целия екип, защото бяхме супер впечатлени. Един от колегите ми, Оperations Manager, се премести от офиса ни в Коста Рика през пролетта. Цяла седмица идваше с две якета на работа, едно върху друго – едно за навън и едно за офиса. Сега лятото свършва и нямам търпение да си правим снежни човеци заедно. Лятното и зимното парти си остават голям инкубатор на тонове забавни моменти. 

Виж повече: Йоана Апостолова: Ела да работиш със звездите

Кое прави The Stars Group мястото за нашата нова работа? 

Ако целта е просто да се върши някаква работа и всичко да е много спокойно, лежерно, без грам напрежение – това със сигурност не е мястото. Основна ценност на всеки от нас е да ставаме по-добри, да се занимаваме с доста амбициозни проекти, в много динамична индустрия. Много ни е важно да вършим нещата по най-добрия начин, да имаме висок стандарт не само за нашата работа, но и за хората около нас, отношенията ни и комуникацията ни. 

Голямо предизвикателство е и да си успешен не се получава просто така. Точно затова е най-сладко, когато нещата се получават, и удовлетворението е голямо, развиваш се всеки ден и никога не ти е скучно.

Вероника Тонева: Тази среда те стимулира да искаш да отидеш на работа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *