Boom!

Адел Закут представя единственото място за гурме бургери в София - Boom!Burgers& Steaks

  • 11.04.2013
  • от Влади Герисимов
  • снимки: Надя Кънева

Адел Закут по образование е архитект. Всъщност е предприемач, а това, което го е накарало да създаде Boom! Burgers & Steaks, е нещото, което му е липсвало в софийския пейзаж – концепцията на гурме бургера: истински, натурален бургер с качествено телешко месо.

Какво те води в България?
Любовта ми към страната. Майка ми е българка, като малък прекарвах летните си ваканции тук и имам много готини спомени. Когато завърших архитектура в Англия, реших да пробвам да заживея за постоянно тук. А и в България имам интересни идеи за развитие на бизнес. Вярно, че тук не всичко е наред, но навсякъде човек има проблеми от различно естество.
 
Какво е общото между Boom! Burgers & Stеakes и другите ти проекти?
Общото, което свързва всички мои начинания, е страстта, с която работя. За мен е важно нещата, които правя, да ги правя с любов и да ми носят наслада и удоволствие от добре свършена работа.

Откъде дойде името?
Минахме през 150 различни имена, наистина. Ние сме шестима собственици и всички споделихме своите идеи.
BOOM най-много се открои като име с агресия и характер и цялата комикс идея доста ни хареса. Няма особена идея около името, просто звучеше яко и интересно за бранд.  Разкажи ни повече за телешкото месо, което предлагате, и за храната тук.
Четири месеца преди отварянето на  Boom! Burgers & Stеakes ние започнахме да търсим качествено месо от различни дистрибутори от цяла България. Може би изядохме около 100 килограма, докато се опитвахме да намерим качествено месо, но за съжаление така и не намерихме това, което очаквахме. През всичките контакти покрай търсенето попаднахме на един много голям производител в Ирландия. С първокласно месо, точно такова, каквото търсехме, от породата Black Angus. И сега няколко пъти в месеца получаваме прясно телешко директно от производителя. Месото се съхранява тук в специален хладилник, без да се замразява. И всяка сутрин го режем и мелим, за да приготвяме най-добрите възможни пресни бургери и стекове. Всички съставки в храната ни са натурални, а продуктите и добавките са най-качествените на пазара, както се предполага за място, предлагащо гурме бургери.

Кулинарията хоби ли ти е?
Може да се каже, че е хоби, обичам да готвя. Обичам и да пътувам – да посещавам нови места в различни държави с интересни ресторанти.

Как би описал клиентите ви!?
В началото знаехме, че идеята за гурме бургер ще се възприеме странно, и разчитахме на хора, които са пътували и са виждали това в чужбина. Хора, за които е важно качеството на храната и биха платили съответната цена. Таргетът, който търсим, са отворени, готини, млади хора. Така се и случи. Освен тях ни посещават и много чужденци, през уикенда почти не се чува българска реч в ресторанта, което е забавно.

Какви са твоите творческо-инвестиционни планове?
Имаме намерения Boom!Burgers& Steaks да стане верига, в която ще се запази това качество, което сме постигнали тук. Мислили сме си и за пътуващ ресторант, но за това – по-нататък...