Любовта е нахална

"Любовта е нахална, бута се"

  • 26.02.2019
  • от Димана Йорданова

Така казваше един писател. "Любовта е нахална, бута се". Ами, бута се, на нея това ѝ е работата - да не те остави да я прередиш. Нищо чудно да ви се изтърси в събота, маскирана със здравите ръце на някакъв господин. И докато се усетите, вече ще обикаляте будна по коридори, ще пушите до леко открехнатия прозорец в стаята, ще се усмихвате и ще си усуквате червата на възел. Тази любов ще промени навиците и киселинността в телата ви. Ако имате повече късмет, дори ръцете ви ще спрат да треперят.

По цял ден ще се търкаляте в чаршафите, без да ви хрумва да спите. Без да ви хрумва да ядете. Ще се издигнете над тези глупави биологични нужди, защото сте заели позицията на безсмъртни.

Няма да ви е неудобно от преувеличените думи, които си казвате, от това, как телата ви се огъват под звуците на пружинено легло. В тъмното петно на стаята ще се напластяват само аромати и имитации на бъдещето. Целият свят ще съществува само в тиквените ви глави.

Някоя сутрин дори ще успеете да станете от леглото, да си обуете гащите, да излезете на балкона и дори няма да ви хрумне да скочите оттам. Влюбването танцува по верандата, а вие, разплути под райското дърво, се радвате на френската си любов.

Не че господинът няма да си тръгне. Даже не е нужно да излиза от стаята, просто ще си тръгне. Начините да си отидеш, за разлика от начините да останеш, са безбройни. А за вас остава постлюбовната соматика - сънливост, съчетана с безсъние.

И ето той затваря очи, а миглите му потрепват в корема ви в нетърпим, недоизказан гърч. Дефектът на пеперудата. Пеперудата, която един ден ще изплюете в мивката като тлъста храчка. И след време всичко ще си дойде на мястото. Любов, след която няма да има и една размазана следа. Нищо. След време едва ще си спомняте този господин, който се е изтърсил в живота ви в някаква събота.

Но ако внимателно се вгледате в огледалото, ще видите няколко ситни бръчки около устните си и няколко ситни бръчки около очите...

И ще се престорите, че не са ви от него.

Нещата от живота са твърде сложни понякога.

Но любовта опростява нещата.

Последвай ни в инстаграм.