БГ диджеите, които имат и друга работа

или какви са дневните офис занимания на нощните артисти

0 коментара Сподели:

Парти сцената в България все още е на етапа, в който да си диджей е по-скоро социално занимание с допълнителни доходи към основната ти работа, най-често доста различна от клубната култура. Сред разноцветната палитра от офис труженици, балансиращи между кариера в дневната си работа и фенове в нощната, сме избрали няколко от най-колоритните примери за този двойствен живот.

Божидар Кафелов a.k.a. Doc One

Сред олдскул хип-хоп и брейк-бит ценителите Doc One е сред чудовищата зад грамофона – неизменно присъствие на всеки брейк-денс батъл и резидент във фънки вечерите в Билкова. В по-конвенционалните часове на денонощието той е отдаден на призванието си,

а именно – зъболекар е в дентална клиника, при това добър.

Явно скречовете и запълването на коренови канали имат повече общо, отколкото можем да предположим.

Николай Въжаров a.k.a. Vajarov

Половинката на диджейското дуо Vajarov & Paci и един от създателите на формати с вселенски успех като Shame Party, Night Market и 90’s Kids всъщност има доста по-спокойни дни, отколкото рокендрол имиджът му предполага. Николай Въжаров е една от основните движещи сили в TEC (The Event Company) и се занимава с измислянето на нови ивент формати, както и с организацията на събития за някои от най-големите технологични брандове в България. И не, не носи костюм – на всички корпоративни срещи фешън иконата е облечен небрежно, сякаш е зад пулта.

Димитър Йонков a.k.a. Cardioåctive

Артистът Cardioåctive от Stamina Crew, който можете да видите на повечето флайъри за техно ивенти в категории от експериментално до HippieLandia, има свое офис алтер его: Димитър Йонков – възпитаник на ОТМТ – София и един от пионерите на търговията с криптовалути у нас. Двете занимания сигурно се съчетават лесно, защото по своята същност са комбинация между технология и експерименти, като и двете явно му се удават.

Влади Герасимов a.k.a. Valdy

Най-добрият редактор сред диджеите и най-добрият диджей сред редакторите, Влади Герасимов има честта да управлява книжното издание на Go Guide и също така е един от визионерите на списанието с идеи като Go Food & Drink Awards.

В свободното си време пък неговата страст и любов към музиката го карат да минава зад пулта за специално подбрани участия, последното от които взриви EXE Club.

Иначе сред хайлайтите на 20-годишната му кариера са подгряване за имена като Tiga, Âme, Adam Port и Dixon, участието му в двете издания фестивала Ritual Gatherings, резиденцията в YALTA, както и създаването на серията Takeover.

Марин Лалов a.k.a TKNQ

 

Мартин Лалов ни разказа в специално видео подробности за двете си призвания: собственото му студио за 3D визуализация Koliba и диджейската му кариера под името TQNK.

Виж кой е градският шампион.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *