Spotted by locals: Томислав Рашков, Янислава Янева и Иван Цуцуманов

Поредното трио градски персонажи.

  • 07.10.2018
  • от Симона Пенчева

И в този брой те запознаваме с трима от любимите ни градски персонажи. Питаме ги за любимите им градски случки и най-яките места в града. Следвай Белия заек и техните съвети за добре прекарано време.

Томислав РАШКОВ

Част от Сдружение 365

Какви са нещата, които отличават София от другите места?

За мен София е град на контрастите. Малка площ с енергия, върху която съжителстват всякакви хора, които тепърва осъзнават потенциала на възможностите наоколо.

Любими градски спотове?

Закуска с мекиците на баба ми, тур из историческите забележителности на София, обяд с баници на Народен, разходка до Женския пазар през улица „Цар Симеон“, кафе някъде около „Дома на киното“, бира в клуб Sterling на „Екзарх Йосиф“, разходка по „Оборище“, Gifted Urban Culture Hub, вечеря в „Сам дойдох“, „Бар Петък“ и от там накъдето...

Какви са хората, които срещаш из града?

Като гид на Free Sofia Tour и Sofia Alternative Tour срещам хора от всички краища на света. Всеки ден си напомням колко хора пътуват, за да опознаят света, и същевременно колко избират да останат на едно и също място и все пак да позволят на целия свят да пътува около тях.

Къде отиваш, когато искаш да избягаш от градския шум?

Честно казано, си отивам вкъщи – моето спасение от всякакъв шум.

Янислава ЯНЕВА

Strategist & Content Creator

Кои са местата в града, на които можем да те открием?

Там, където има йога, узо, книги и хубава музика и кафе вместо чай… Всъщност ще ме откриете да работя в „+това“, да oбядвам в THE CLOCK bar and food, да експериментирам с вина в Craft, да пия бира в „Халбите“, да ми е неделно в Chucky`s, да коктейлнича в The Cocktail bar и може би да танцувам в TELL ME.

Местата за най-добрите партита в София?

Bar Amok е сравнително ново и доста приятно място, където се случват и ще се случват доста интересни неща. „Петък“ си е „Петък“! В ТELL ME мога да чуя това, което искам да чуя. Switch може да е доста funky. Terminal 1 си е супер.

Най-добрите коктейли в града?

5L speakeasy bar си е истинско предизвикателство.

Никога не знам какво си поръчвам и винаги искам да го повторя.

В Cocktail bar правят любимия ми коктейл с узо. A в „Спутник“ съм пила всичко, което не бих пила другаде.

Опиши София с няколко думи...

София е двуличница. Играе си на „Тука има – тука няма“. Но е красива и умее да съблазнява, затова винаги печели.

Иван ЦУЦУМАНОВ

Стилист

Най-добрите места за кафе в София?

Напоследък често прекарвам ранните сутрини с кафе и смути в Zoya на „Малките пет“, иначе завинаги любимо за мен си остава капучино гранде в Memento на „Витошка“. Кафето в Chucky’s също е феноменално. Харесват ми опциите и във Фабрика Дъга“ и Drekka, но съм там много по-рядко.

А за коктейли?

Тук със сигурност не съм фактор, понеже съм човекът водка-сода-лайм, но нищо, което съм пробвал в Public, Sputnik и 5L, не ме е разочаровало.

Любимите ти ресторанти?

Фен съм на готвенето и предпочитам да приготвям храна вкъщи. Със сигурност знам, че обичам обедното меню на „Слънце и луна“, салатите в Made in Blue, основните в „33 гастронавта“, а за десерт и коктейл мисля, че „Космос“ е съвсем на място.

Опиши ни София с няколко думи?

София е като гадже, което никога не си имал – хем се надяваш на най-доброто, хем все си разочарован от резултата. Но ти харесва като концепция.

Виж кои бяха любимите ни градски лица през септември.