Къмпинг Градина в пет лесни стъпки

Съставихме ти маршрут на любима дестинация

0 коментара Сподели:

Не е трудно да се влюбиш в лятото. Трудно е да му отделиш времето, което ти се иска. Колкото и фиксирано да си кътал отпуск за морето, накрая все си тръгваш от плажа с не дотам приятната мисъл как „дните минаха като часове“. Затова ще се опитаме да минимизираме този mood по пътя наобратно, като ти дадем няколко проверени идеи, с помощта на които да запълниш времевия си ресурс максимално добре, да се забавляваш постоянно и да не губиш и секунда ценно време.

Дестинацията, която ще „посетим“ днес е емблематичният къмпинг Градина. Неговото царство е заливът между Черноморец и Созопол и едва ли са голям процент хората, които никога не са стъпвали по пясъчния плаж и не са опъвали палатка под тополите. Тези обаче, които ще направят сефтето там това лято, да четат внимателно.

WAKE CABLE PARK

На около километър разстояние от къмпинг Градина се намира първият wake park на Черноморието. Точното място е нос Червенка и това е спотът, който предлага

чудесен начин да обогатиш почивката си с доза активност, адреналин и забавление.

Условията за уейкбординг са идеални, разбира се, има инсталиран влек и по простата причина, че там времето е спряло, но купонът – никога, двете линии често работят на max. Това обаче не трябва да те притеснява – и за теб ще се намери място, както и супер отзивчив и професионален инструктор, който с лекота ще смени статуса ти от начинаещ на напреднал. Само ентусиазъм ти трябва.

SURF HOUSE SCHOOL

Другото място, което оценяваме високо и ти препоръчваме не само да посетиш, ами да включиш в морския си режим, е училището по ветроходство и уиндсърф, намиращо се в северната част на залива на къмпинг Градина, точно под вилна зона Червенка. Без значение дали оценяваш способностите си във ветроходните водни спортове като добри или напълно липсващи, учителите там ще те накарат да се почувстваш в сигурни ръце и да отбележиш напредък.

Можеш да се научиш да управляваш уиндсърф, папълборд (SUP), каяк или катамаран,

а базата разполага с пълното необходимо оборудване за целта. Има и още един плюс, който трябва да се отбележи, и той е свързан с най-малките около нас. Специално за децата Surf House School организира дневни занимални и летни лагери, което ти дава прекрасната възможност да спортувате и да се забавлявате заедно или да изпиеш някой и друг разхлаждащ коктейл на сърф бара, докато малчуганите учат трикове във водата и играят. 

И понеже знаем, че наред с плуването, релакса на плажа и споменатите по-горе активности логичният завършек на почивния ти ден е свързан с вкусна храна, хубава музика, нови приятели и ледено питие, подбрахме и три заведения на Градина, в които успешно да задоволиш и този глад.

ПОСОКИ

Ако след новите си сърф умения

искаш да наградиш смелото си същество с порция вкусно гурме, американски бургер, идеално изпечен телешки стек

или друга вкусотия, правилната посока, в която трябва да поемеш, е към иглолистната гора и Offshore camp-а. Там те чака усмихнатият персонал от кулинарната каравана „Посоки“, който първо ще утоли жаждата ти с домашна лимонада или ледена крафт бира, веднага след това ще те накара да се влюбиш в менюто, а на финала хамаците ще ти намигнат да се гмурнеш сред дърветата.

BASH BAR

Няколко метра преди още да си стигнал до Bash Bar-а, ще доловиш готината му музика и ще пристъпваш с ритъма на танца. Повече от десет години

именно там са се случвали едни от най-добрите партита по нашите плажове, завършили с купища нови приятелства.

Ненаписаната част в менюто е, че през целия сезон барманите не свалят усмивките си и доброто настроение се носи като морски вирус, в случая обаче коремът те боли от смях. Намини оттам да опиташ коктейлите и да потанцуваш бос по пясъка.

KITEBAR

Събитията в програмата на KITEBAR-а както винаги са така нагласени, че стъпиш ли наблизо, най-вероятно ще посрещнеш и изгрева. Всъщност плажният бар събира гостите на къмпинг Градина не само по един параграф. През деня чил зоната и леката хаус музика са перфектни за релакс след сърф урока и играта с вълните, а скрие ли се слънцето и

покажат ли се звездите, зад пулта застават най-любимите родни и чуждестранни диджеи.

Разбира се, тази статия не помества в себе си всичко, което предлага къмпингът по време на сезона, по-скоро е малък увод и предполагаема прогноза за очакваното настроение в залива. Градина може да се похвали с отлични условия за практикуване на водни спортове благодарение на климата, движението на водата и про инструкторите, което наред с природата и заведенията я поставя сред най-предпочитаните летни спотове от много българи и немалко чужденци.

Виж тук какво можеш да правиш в София до заветното пътешествие към морето.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *