Скъпи, хванах букета

Кога една жена е готова да каже „да“

  • 27.07.2017
  • от Катерина Ковачева

Всеки има по един хубав спомен от сватба в живота си. Някои критици биха казали „двама луди, сто гладни“, други с опит „може и без това“. Аз бих казала „давай смело, ако имаш защо...“. Точно в разгара на сезона на монокините има и жени, които си покриват лицата с бяла дантела и решават да загърбят егоистичната пошлост и да се отдадат на нещо по-силно от всичко досега.

Но кога решаваш да оставиш всички твои стари навици в кофата, за да бъдеш официално госпожа?

Бях шаферка на една прекрасна сватба. В 2 вечерта след няколко обърнати чаши вино и много емоции резюмирах целия ден. Осъзнах, че каквото и да правиш, любовта не става насила. Спомних си, че връзките ми преди минаваха в непрестанно късане на маргаритки, по цял ден и цяла нощ. С всеки един се чудех обича ли ме, не ме ли обича. В тези моменти последното, което исках да видя, е как двама души се женят.

Защото знаех, че човекът, който ще ми падне на колене с пръстен в ръка, не е този, който не ми вдига в 2 през нощта и ме оставя вкъщи сама.

В момента, в който пред олтара застанаха този мъж и тази жена, повярвайте ми, небето засия и всичко стана толкова смислено...Защото в очите на влюбения има искри, има надежда, има живот.

Ако не си влюбен, трудно ще ти бъде да минат тези 12 часа... и да ти се иска да се омъжиш, няма да има за кого... тогава настървено ще започнеш да търсиш някой кавалер по масите да си кажеш палаво с него „наздраве“. Но, мила, нищо не става насила.

Когато се наредих за букета с още 15 обвързани и необвързани мадами, изпаднах в еуфория. Настървено чакахме булката да хвърли букета към нас. А в този момент на всяка дама й минават много различни мисли през главата. „Искам ли семейство?“, „Той ли е мъжът за мен?“, „Щастлива ли ще съм?“.

А аз нямах време да мисля, разбутах всички и скочих, за да грабна букета. Знаеш ли, когато имаш мъж до себе си, скачаш по-високо... а когато това е човекът за теб, съдбата направо ти подава букета в ръцете.

Но ако се чудиш дали да пристъпиш олтара, знай, че жена, която брои на пръсти позитивните черти на мъжа си, не е за брак. Тази, която търси мотиви да бъде с някого, по-добре да не прекрачва олтара. И да мечтаеш от малка да си булка, ако не намериш тази рокля, която да ти пасва, и този мъж, който да те обожава, недей.

Действай, ако имаш защо. Ти просто знаеш, че си готова за сватба. Няма въпросителни, няма колебания. Затова и изтичах, за да обявя на света, че хванах букета!

Представяме ти кратък наръчник за шаферки...и да скачаш смело за букета!