Party Boy: Иван

Влади Герасимов тръгна по следите на няколко парти момичета и момчета за бърза ревизия на сезона

  • 01.09.2013
  • от Влади Герасимов

Иван Иванов заминава за магистратура в Лондон и от тогава му викат Айван. Kато фен на електронната музика той осъзнава, че е уцелил десетката. Пет години по-късно той диджейства в лондонските барове и работи като маркетинг и ивент агент. 

Къде и кога откри сезона на летните партита?
Сезона открих с голямо нетърпение на Off Sonar, Барселона, в средата на юни. Успях да чуя много от любимите си артисти, да се видя с приятели от цял свят. Якото на този фестивал е, че 5 дни партито е денонощно и отпада стресът да мислиш за ранния полет след безсънната нощ, а просто се отдаваш на вайба и положителните емоции, с които всеки отива. 

Как продължи?
Това лято беше едно от най-топлите в Лондон и основните промоутъри, като Half Baked, Toi Toi, Oval Space, Fuse и Secret Sundaze, организираха много неделни open-air ивенти, на които атмосфера е подобна като тази на Sonar или Ибиса. 

През деня или през нощта беше по-забавно?
През последните години все повече се кефя на дневните събития. Тогава хората са по-позитивни и отворени, артистите експериментират със сетовете си, а не пускат бомба след бомба, само и само да стане партито. А и по-добре да се прибереш със загар на лицето, отколкото пребледнял. 

party boy

Твоя топ 3 партита за сезона?
В неопределен ред: Half Baked Off Sonar Showcase (Barcelona), Toi Toi Birthday (London), Get Perlonized @ Panorama Bar (Berlin. 

Какво слушаш напоследък, кои са любимите ти артисти?
Постоянно слушам и селектирам нови тракове за моите сетове. Напоследък често си пускам албума на Atoms for Peace – Amok, или пък  Minilogue – Animals, всеки път настръхвам, когато го слушам, и това от 2008 до сега. Любимите ми артисти бих ги разделил на dj-и: Zip, Tobi Neumann, Craig Richards, RPR, Appolonia, Robin Ordell etc.,  и продуценти: birdsmakingmachine, Omar S, Lawrence, Seuil etc.

party boy,

За какво похарчи най-много пари – билети  или алкохол, хотел?
За щастие на повечето партита, на които ходя, не плащам вход, с други пътуващи парти приятели си гостуваме често на разменни начала, така че и от там скипвам. Транспорта и бирите обаче си ги плащам, няма как...

Имаш ли собствена рецепта за летен коктейл?
Миналата година открих, че комбинацията между тъмен ром иGinger ale е моят вкус за лятото.

Голям фестивал с много парти настроени хора или малък бийч бар с няколко весели приятели?
Не съм особен фен на масовките, но пък обичам да има разнообразна публика и непознати хора. Перфектният вариант за мен е нещо средно.

Откъде се информираше за предстоящите ивенти?
Имам много парти приятели с които си разменяме информация или пък отResident Advisor.

Как се забавлява младите хора от твоя град?
Имайки предвид, че Лондон е един от най-мултикултурните градове в света, по доста различен начин. На парти може да чуеш да се говорят много различни езици и всеки си е с темперамента. Южните народи като италианци и испанци обикновено са най-шумни, северните хора са по-равни, азиатците пък изглеждат погълнати в музиката, французите само стоят отстрани и обсъждат. Ха-ха, това са моите впечатления, върху които съм си размишлявал. Местните англичани напоследък се обличат в забавни костюми и така създават готина атмосфера където и да се появят. Когато партито обаче е в разгара си, всички сме едно цяло от музиката.

Останали ти време и за истинска почивка...
Тук има много паркове и места, на които може да релаксираш истински. Обичам тези места и често се шляя с приятели. Сега съм малко на нашето море и търся сенките на плажа, чета разкази от Уди Алън и се смея на глас.  

Кроиш ли планове за другото лято... Има ли място, което вече си планирал да посетиш?
След два дни замивам за Sunwaves Fest в Мамая... Имам планове за Burning Man в Невада, Dimensions в Хърватска, иска ми се да отида на BMP Festival в началото на другата година... Май имам планове, да. Ха-ха.