Ако й платиш сметката, вече влизаш в е тая схема

За негласните финансови закони, когато станете „ние“ – с ДДС

0 коментара Сподели:

Има една територия на връзките, която се нарича финансовата зона и която е точно толкова важна, колкото ерогенната, само с разликата, че тя може да плаща парно и да ти купува хляб. Финансовите отношения между двама влюбени, докато още ги няма сватбата, тъщата и децата, са нещо специфично, като отношенията САЩ/Русия и игричките с ядрените глави. При тях вие си играете с една друга глава, а всичко останало е въпрос на дипломация и желязно счетоводство с кадифени ръкавици или рокли. Всеки както го разбира.

ДЖЕНТЪЛМЕНЪТ ВИНАГИ ПЛАЩА

Имам приятелка, която работи като сервитьорка на огромни лайнери, които обикалят целия свят и в тях освен обичайните немски пенсионери си има и нормални влюбени хорица. Та тя ми обясни, че да плащаш на жена, за да й покажеш уважение, за да я свалиш или просто да си легнеш с нея, е типично „източен“ похват. Аз, малко обидена от твърдението, изкарах една дузина доводи за американските домакини, които само си седят вкъщи и са домакини, докато мъжът им бъхта в офиса от сутрин до здрач. Убедена в „западното“ си твърдение, бях оборена с неоспорими доказателства, че на въпросните кораби влюбени двойки си делят сметката, а ако той иска да й направи комплимент, просто й купува подарък. Не я пои и храни, като за преди Коледа. У нас обаче, ако не си с минимум 100 лева в джоба, не можеш да си позволиш да изведеш дори Нинчето зубърката от гимназията, пък да не говорим за секси котето от офиса. По тези географски ширини МЪЖЪТ плаща и ако не може, не иска или няма възможност да плати – той не се класира, дори на опашката за промоциите в БИЛЛА. Финансово красив е определение за мъж, който се класира навсякъде, а според родните русалки – дебел може да бъде само един беден мъж. Богатият такъв се казва „мечо“ и е много сладък.

АКО СЛОЖИШ ГРАНИЦАТА, ВЕЧЕ СИ СВИНЯ

Преди време излизах с едно момче, тоест спяхме заедно без ангажименти и всичко беше супер до момента, в който не решихме да хапнем след изтощителните ни „виждания“.

След закуската, той предложи да си разделим сметката, а аз го погледнах като Меркел – Ципрас и помня, че повече не му се обадих.

Желязната ми логика беше, че не е редно мъж, който е бил „в теб“ да не може едно кафе да те черпи и най-малкото – закуска, за да не припаднеш на път за таксито. След време обаче говорих с една много умна жена и тя сподели, че той е поставил границата и му прави евала за това. Мъжът много ясно е казал – сексът си е секс, кифлите са с пари, аз и ти само спим заедно, аз не съм баща ти или мъжът ти и всеки сам отговаря за финансовия си отчет. Ако ти харесва – играеш, ако не – се оправяш. Не трябва да се сърдим на някой, който ясно поставя картите на масата. По-късно въпросният господин си хвана сериозна приятелка и я засипваше с внимание, подаръци и платени закуски. Явно принципите са си принципи, особено когато дойдем до касовата бележка.

 КОШНИЦАТА С ОЧАКВАНИЯТА

Всеки път, когато срещнем мъж, вадим кошницата с очакванията още преди да си е събул обувките, и се цупим, когато „това копеленце се окаже, като другите“. В розовата ни глава с прелитащи еднорози си представяме огромни букети, скъпи гривни, далечни пътувания или просто платен телефон и хубав хляб от отсрещната пекарна. Редно е, ако има един лев, да купи на вас чай, а той да каже, че не е жаден, и още по-редно е, когато отидете да се разхождате по магазините, той да плати всичко, като ходещ секси банкомат. Случва се често и това е хубаво, но понякога ще е по-добре нещата да дойдат естествено, а не предварително съчинени. Както каза Кремена Халваджиян в едно предаване наскоро – ако един човек е лайно, след като има пари, той става богато лайно. Променя се само определението пред думата, но не и самата дума.

Така че „знаците“, че е мега пич, не се измерват в това, колко пъти е отворил портфейла си и колко пъти е напълнил кошницата с предвидимите и прозрачни като блузката ви очаквания.

ЗАКОННИТЕ ПЛАЩАНИЯ

Когато „шушито“ се измори да вади, а вие се изморите да сте любезна и нищо не последва от това, да знаете, че просто не е било писано. Ако обаче този мъж се окаже вашето момче, имате семейство, деца (чиито разходи за памперси на месец се равняват на външния дълг на Боливия), то тогава горните правила спират да важат. Вече сте един отбор, един екип и всеки плаща, когато има. Един повече, друг по-малко, но вече всичко е общо и това, за хубаво или за лошо, си е класика като пиле със зеле. В останалите случаи ще кажем – ако сте намерили щедър ухажор или супер сладък младеж, който ви глези просто защото ви обича – това е супер. В останалите положения – момичета, никой не е длъжен да ви плаща сметките просто защото вече сте големи и времето на „Бял мерцедес ме преследва в живота“ окончателно отмина.

Още малко ноу-хау и някои тънкости, които да приложиш при противоположния пол.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *