ДА ИЗЧЕЗНЕШ ЗА 60 СЕКУНДИ

Наръчник за стягане на багаж за времето, за което каубой поставя крак в стремето

0 коментара Сподели:

Лятото дойде и вместо класическото „къде си бе, момче“ ние ви предлагаме практическото „дим да ни няма“ и ви показваме как да стегнете багажа си максимално бързо, комфортно и без проблеми.

Идеята е да впечатлите и новото си гадже, което мисли, че жените сме кръстоска между охлюв и крачна помпа, когато става въпрос за бързина, и всичките си приятели, на които им е писнало да ви чакат пред блока, докато вие се чудите къде да набутате 23-тата рокля от план-проекта на багажа си. Ето ги и правилата – златни, жизненонеобходими и животоспасяващи по време на лято.

Първо мисли, после вземи

Знаем, че в главата ти се въртят идилични картини как слизаш в центъра на Синеморец, бялата ти рокля на цветя се развява от вятъра, а дузина чайки държат шлейфа й, но нещата не стоят точно така.

Обикновено си с Пешо, Гошо и Ръждата, а всичко, което обличаш за десет дни, се простира между бански, шал и къси гащи, от което следва, че горните трима те ругаят нескрито за трите куфара, които е трябвало да пренесат поне двайсетина пъти, докато достигнете дестинацията си.

Те по принцип нямат нищо против да те гледат гола по цял ден, но мъжкото им его се чувства супер прецакано, защото им беше ясно, че няма да си сложиш нито пуловерчето на дупки с пандата от камъни, нито шармантния шалвар, който може да се облече само от специалист по оригами или от ядрен физик, завършил математика и владеещ 104 866 морски възела.

Не добавяй чанти

За пет дни ти е нужен точно един самар, раница или сак и плажна чанта, която да е достатъчно готина, за да разцъкваш с нея навсякъде. Затова, ако напълниш нещото, което си си определила за път, не добавяй ново, а извади от съдържанието на вече наличното, така че да си с една раница и една ръчна чанта.

От повече нямаш нужда нито ти, нито приятелите ти, а морето още по-малко. Нещо на гърба и нещо в ръката е формулата, която те спасява от горната история с четири куфара, три раници и няколко дамски чанти за разкош.

Бъди реалист

Дори да изправяш косата си с преса или да имаш ритуал след баня с хиляди мазила, не забравяй, че отивате на къмпинг или палатки, където нито ще има къде да включиш пресата, нито на някой ще му пука за милионите ти шишенца с пачули и женшен.

Съобрази се с мястото и вземи по-необходими неща, като челник, малко ножче и спрей против комари вместо маска за коса и подхранващ гел за устни. Ако дестинацията ти е по-луксозна, може да вземеш пачулито и женшена, но има риск, вместо да се радваш на гледката, плажа и палмите, да си заета да се мажеш, сушиш, изправяш и ексфолираш, което би отнело от ценното ти време за неща, далеч по-интересни.

Съчетавай!

За перфектното лято, извън дома имаш нужда от максимум два чифта бански, три рокли (дългата винаги е спасителна, а комбинацията й с дънково или кожено яке, мислим, че знаеш, е като Светия граал в модата), две долни и три горни части, съчетаващи се идеално помежду си.

Затова просто съчетай цветово всичко, което взимаш, за да е взаимозаменяемо, и не забравяй, че белият, телесен или черен шал са супер и блузи и поли и рокли, стига да си на „ти“ с връзването и комбинирането.

Ако пък владееш някаква суперсила и можеш горе-долу да предвидиш „костюмчетата“ и сетчетата за пет дни напред, тогава ти гарантираме и супер визия и завистливи погледи от всичките ти приятелки, които са взели три сака с дрехи и прекарват следобедите си вместо с чаша сангрия на плажа, в лутане кое, как и с какво да бъде съчетано.

Обувки и козметика

Както знаем, те, заедно с аксесоарите, като бижута, очила и шапки, са най-трудно предвидимите в багажа и обикновено заемат най-много излишно място. Нашият съвет е златната тройка – сандали (джапанки), плюс кецове (мокасини) и нещо с ток.

Ако имаш тези три чифта, ще си бог както на плажа, така и през деня, а и вечер в клуба, ако искаш нещо по-секси. Бижутата трябва да са в ограничен брой, защото знаем, че на морето те изчезват като старите пари, така че, ако имаш нещо изключително красиво и ценно, нашият съвет е да го оставиш вкъщи.

За морето са подходящи всякакви пластмасови, цветни и етно дрънкулки, които, дори да изчезнат безпаметно с вълните или в някоя любовна нощ на плажа, поне няма да те е яд после. Относно козметиката съветът ни е да направиш два несесера. В единия да седи всичко, което е за банята.

Него можеш спокойно да оставиш в палатката, квартирата, бунгалото или хотелската стая, а другият да е този, който взимаш на плажа или в ежедневната си чанта, обикновено включващ парфюм, рол-он, слънцезащитен крем, гланц и антибактериални кърпички.

Аптечка в нужда се познава

Колкото и смешно да ти се струва онова старание на майките, бабите и лелите ни да взимат цялата аптечка от къщи, когато тръгват със сюрия деца на море, не подценявай опита на тези мъдри жени. Защото, дори да си в голям град, откъдето можеш да вземеш всичко, ни е много интересно как се ходи до аптека в три през нощта в Бургас, ако си пипнал приятния морски вирус и излизането от тоалетната е мисия невъзможна.

Ето защо просто включи несесер номер три в играта и го зарови някъде надълбоко в багажа, но бъди сигурен, че е там. Вътре можеш да включиш обезболяващи, прахчета против повръщане, нещо за температура, лепенки и „Алергозан“ – за последното, повярвай ни, не е зле да го имаш.

А за финал уточняваме, че очевидно такъв текст за мъжете не е нужен, защото те по някакви вселенски обстоятелства винаги знаят кога, кое и как и те черпим с няколко клипчета, които ще те направят истински майстор в играта. Както се казва на чист български – палим! Леко и полека, весело лято!

ВИЖ ОЩЕ ЛЯТНА МАСАКРА, ИЛИ ХОРМОНАЛЕН МОРСКИ ДИСБАЛАНС

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *