ХЛАПЕТО МИЛИОНЕР

А ти колко имаше в касичката, когато беше тийнейджър?

0 коментара Сподели:

Не са далеч годините, когато да си купиш дънки и маратонки от Кореком беше абсолютен лукс. Още си спомням първите ми Romika, нашите ми ги подариха за рождения ден. Когато излязох на улицата и другите деца ги видяха, се почувствах като богопомазан.

Сега нещата стоят  по малко по-различен начин. Разнообразието от марки и модели кецове и маратонки е толкова голямо, че чак започнаха  да ги колекционират.

Така наречените Sneakerhead маниаци, които притежават огромен набор от лимитирани серии обувки, най-вече на брандовете Jordan, Nike, Reebok и Puma, колаборациите на Kanye West с Adidas, Supreme с Vans и всякакви други. Обикновено цената на подобен тип кецове е доста висока и скача още повече, щом бройките се изчерпат. А вярвай те ми, изпаряват се по-бързо от топъл хляб в Африка!

Бенджамин Капелушник е от същите тези хора, които си купуват limited edition кецки, а после ги препродаваи купува други с цел да увеличи собствената си колекция. Продажба след продажба, той осъзнал, че вместо да купува 10 различни чифта, е по-добре да вложи всичките си пари в един модел и да ги удвои.

Което и се случва, а след това продължава да действа по същия план. Тази идея той развива още в 6 клас (тогава аз още се чудех коя съученичка да щипна) и с времето успява да превърне хобито си в успешен бизнес, донесъл му приходи от 1 милион долара.

В момента Бенджамин е на 16 години и работи по отварянето на собствена верига магазини, наречена Sneaker Don, какъвто е и неговия прякор. Тийнейджърът може да се похвали с клиенти като DJ Khaled и Chris Brown, което пък говори достатъчно за мащабите и успеха на неговия бизнес.

В интервю пред медиите Бенджамин споделя, че в началото баща му го мислел за луд и не вярвал че някой ще плати толкова много за един чифт обувки. Впоследствие обаче се случило друго и е интересно какво ли мислят сега родителите му, когато пият маргарити в къщата с 5 спални и 8 бани?

Аз лично, да си кажа, му завиждам, защото като млад възрастен протестирам срещу увеличение на билетчето за градски транспорт с 60 стотинки, а той има толкова кеш, че да си купи не цялото депо на линия 280, ами поне два родни хеликоптера, че и отгоре.

СПОТОВЕ ЗА ЯКИ КЕЦОВЕ МНОГО, А ОТ СКОРО И ВЪВ ВАРНА ЛЮБИМИЯ НИ BUZZ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *