PARTY PEOPLE: В CANCUN С НИКОЛАЙ

Мексико ли бе да го опишеш...

0 коментара Сподели:

Николай е поредният ни агент, който ще посрещне Нова година на 30 градуса. След като прекарва няколко лета като гастарбайтер на остров Санторини, решава да финтира опашките по гръцките банкомати и прелита разстоянието до Канкун, Мексико, уж за холидей за 20-ина дни… И така вече две години. Плажове, яхти, барове и фън.

Как се подготвят за празника там?
Още в началото на ноември тук монтират разни странни цветни светлини, които озаряват короните на палмите в района. Местните се кефят, пият двойно повече бира и хапват тако.

Кои са най-странните традиции?

Определено най-странно за мен е, че издигат купол под формата на ангел, направен от почти 3000 бутилки от бира с височина близо 5 метра. Пълни откачалки. Ха-ха.

Иначе от 16 до 25 декември се празнува така нарече­ният Посади. Той е най-вече за децата, които обикалят с пръчка в ръка и трябва да счупят топката пред себе си, за да оберат всички лакомства, които се крият в нея.

А как празнуват младите хора?
Понеже Канкун целогодишно е туристическа дестинация, тук са свикнали да се забавляват. По празниците шампанското е неразделна напитка, варирайки с много плодови аромати и вкусове. На Коледа има леко затишие, когато всички се събират със семействата си, по-което си приличаме.

А какво се случва в 12 часа на Нова година?
Ами всички се събират на плажа, има фойерверки и се вдигат наздравици. Всичко това при температури над 30 градуса. По това време се пада и пикът на летния сезон в Мексико и е пълно с туристи отвсякъде. Голяма част от тях идват за BPM festival в Playa Del Carmen, който всяка година събира някои от най-добрите световни DJ-и и няколко хиляди фена.

Има сцени както близо до джунглата, така и директно на плажа, страшен кеф.

По нашенско или по тамошно време ще отбелязваш настъпването на Нова година?
Не гледам часовника, но започна ли да получавам есемеси от България, започвам да пия. Ха-ха.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *